Pauwen houden

Pauwen zijn mooie siervogels die geschikt zijn voor zo’n beetje ieder groot verblijf. Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u veel verschillende soorten pauwen kopen, waaronder de bekende blauwe pauw, de bonte pauw, de zwartvleugelpauw en de Javapauw. Kijk voor meer informatie op onze website.
 
Pauwen houden komt met een gebruiksaanwijzing. Want hoe prachtig pauwen ook zijn, ze zijn niet altijd even gemakkelijk te houden. Pauwen houden vereist een specifieke aanpak en daarom raden we u aan onze adviezen goed door te nemen.
 

Gedrag

Pauwen houden ervan om vrij rond te kunnen lopen, en daarom is het belangrijk dat uw pauwen van een groot genoeg verblijf kunnen genieten. Als hun verblijf (in hun ogen) te klein is zullen ze continu proberen te ontsnappen. Bespaar uzelf en uw pauwen dus veel moeite door een groot verblijf voor ze te regelen!
 
Pauwen zijn groepsdieren en de perfecte groepsgrootte om ze te houden is zes tot acht, waarvan maximaal twee hanen. Er is slechts één haan die de vrouwen mag dekken en onderling zullen ze bepalen wie dit wordt. Er moeten niet te veel hanen bij elkaar gezet worden omdat dit tot bloedige vechtpartijen zal leiden. Als u hier meer informatie over wilt kunt u ons natuurlijk altijd om hulp vragen.
 
Als pauwen het naar hun zin hebben in hun verblijf zullen ze er gegarandeerd binnen blijven. Ze kunnen ontsnappen wanneer ze maar willen maar zullen dit niet doen wanneer ze goed verzorgd worden.
 

Voeding

Het meest voor de hand liggende voedsel voor pauwen zijn granen, zaden en speciale voerkorrels. U kunt deze voeding kopen bij ons, en als u meer wilt weten kunt u een kijkje nemen op onze website.
 

Dierenhandel Hoogendoorn

Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u veel verschillende pauwen kopen. Daarnaast hebben we ook veel andere diersoorten in huis. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *