Er is altijd een strijd om het aanvragen van patent. Zeker in Amerika zijn er een hoop rechtszaken om geweest en dan is het ook logisch dat Apple er eigenlijk niet om heen kan. Er zijn een hoop bedrijven die Apple hebben aangeklaagd of dat Apple zelf het besluit nam om patent op iets aan te vragen, zoals het patent op hun hoekjes bij de eerste iPhones.
Soms gebeurt er niets met zo’n aanvraag of een patent en soms lukt het juist wel. En nu? Nu patenteert Apple de glazen behuizing voor de apparatuur die Apple verkoopt. Dat patent is dus afgelopen week toegewezen gekregen, waardoor Apple eigenlijk weer een nieuwe markt betreedt of in ieder geval weer het alleen recht heeft als het gaat om de glazen behuizing voor de apparatuur van Apple.

Uitgebreide omschrijving

Het patent is een uitgebreide omschrijving van hoe het product met de glazen behuizing voor Apple wordt gemaakt bijvoorbeeld. Maar hoe ziet dat er eigenlijk uit: zo’n glazen behuizing? De vorm van de telefoon, de glazen behuizing binnen die vorm dus, kan doorlopen op de zij – en achterkant van de iPhone of eventueel de iPad van Apple. Het ziet er prachtig uit en we verwachten dan ook dat Apple hier weer hoge ogen mee gaat gooien.
En wie kent dat patent toe? Een Amerikaans patentbureau dat alle patenten binnen krijgt. Het patent van de glazen behuizing is al in 2013 aangevraagd door Apple. In dat patent wordt al beschreven hoe producten in de glazen behuizing passen en hoe die vorm er precies uit ziet. De behuizing is natuurlijk dun – zoals we inmiddels van Apple gewend zijn – licht en ook duurzaam. Al die componenten bij elkaar vormen ook weer de aanvraag van het patent.

Patent verstevigingen

Maar Apple wil natuurlijk meer. Apple wilde ook het patent op de verstevigingen om eventueel ook verschillende versies te kunnen lanceren met de glazen behuizing. Een iPhone met een glazen behuizing moet uiteindelijk ook meer op gaan leveren. Goede speakers binnen het glas en ook aansluiting voor een microfoon bijvoorbeeld. Op die manier weet Apple zich keer op keer te onderscheiden.
Wanneer het echt op de markt komt, is niet bekend. Maar de stap dat Apple nu het patent heeft; ja, dat is al een grote stap in de goede richting, misschien wel in de perfecte richting. Wij Apple fans moeten dus nog even geduld hebben voordat we de iPhone met de glazen behuizing kunnen kopen en nog mooier, in onze handen kunnen hebben. Maar echt lang zal het vast niet meer duren.
Redactie Tannat Internet Media voor www.iphonekopen.com

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *