Hoe kan ik mijn meubilair terug mooi maken?

Uw meubilair een tweede leven geven kan met parelstralen, deze techniek wordt gebruikt om oppervlaktes van relatief zacht materiaal te bewerken, alsook dat van metaal. Hierbij kijken we vooral naar het verwijderen van verflagen of lak. U kan dit zelf doen mits u het materiaal hiervoor hebt maar wij raden aan dat u dit laat doen door een deskundige. Het is een delicate procedure waarbij ervaring en inzicht een grote rol speelt. Laat daarom uw meubilair parelstralen en geef het een tweede leven. Gooi je meubilair dus niet zomaar weg, laat het herstellen en bespaar geld.

Wat is parelstralen?

Parelstralen is een techniek die vergelijkbaar is met zandstralen, alleen wordt parelstralen gebruikt om delicatere taken aan te pakken. Zo kan parelstralen gebruikt worden om zonder schade uw meubilair terug mooi te maken. Het gaat het oppervlak van de meubels ontdoen van verontreinigingen en ruwe lagen. In meeste gevallen gaat men parelstralen gebruiken bij producten waarbij het visuele aspect van groot belang is. Ook metalen kunnen bewerkt worden met deze techniek, zo kunnen zelfs non-erro metalen zoals RVS behandeld worden om het een nieuwe, mooie look te geven.

Is er een nabehandeling nodig bij parelstralen?

Na het gebruik van parelstralen kan je kiezen hoe je meubels behandeld worden. Dit kan mede door een kleurloze vernis of bijvoorbeeld een natuurlijke olie, u kan zelf kiezen wat u wenst. Na dat het hout bewerkt is door het parelstralen gaat men het hout eerst naschuren, ook hierbij kan u kiezen of u een mat effect wil of een glad effect. Dit effect kan men verkrijgen door de keuzen van het schuurpapier, hoe fijner het schuurpapier, hoe gladder het effect. Nadien kan u eventueel een kleur kiezen, ook dit mede afhankelijk van hoe u wilt dat uw meubilair eruit ziet. Laat dus uw meubilair behandelen op de manier dat u zelf wil.

Door Merweb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *