Wanneer je een seminar gaat organiseren op locatie dan is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat iedereen zich welkom voelt. Een seminar of een ander soort evenement organiseer je maar voor één iemand en dat zijn je gasten. Gasten moeten zich welkom voelen, want dan en alleen dan hebben ze het naar hun zin op jouw seminar. Vergeet dus bepaalde gasten niet, hou besprekingen waar je gasten op zitten te wachten en kies voor een goed bereikbare locatie. In deze blog help ik jou bij het organiseren van een seminar op een externe locatie.

Eten en drinken

Wanneer ik zeg dat je bepaalde gasten niet moet vergeten, bedoel ik dat ook zeer letterlijk qua eten. Niet al je gasten mogen zomaar alles eten. Sommige gasten hebben een bepaalt dieet, andere een bepaalt geloof. Zorg ervoor dat deze gasten ook wat te eten hebben en vergeet hun niet. Zorg voor halal of kosjer eten. Een goede congreslocatie draait hier zijn of haar hand niet voor om.

Onderwerpen

Tegenwoordig hebben we internet en dat zorgt er simpelweg voor dat interactie met je doelgroep een stuk gemakkelijk wordt. Maak voordat je seminar begint een event aan op Facebook en vraag welke dingen je gasten terug willen zien op je seminar. Zo voelen je gasten zich serieus genomen en dat helpt.

Locatie

Location is key. Niet alleen de sfeer van de gekozen locatie, maar ook letterlijk de locatie zelf speelt van groot belang. Een goede locatie ligt centraal voor al je gasten en zorgt er dus voor dat iedereen de locatie met het grootste gemak kan bereiken. Zorg er dus voor dat dit het geval is voor al je gasten want dan weet je zeker dat het een waanzinnig succes wordt.

Veel plezier!

Ik wens je ontzettend veel plezier bij het organiseren van je evenement/seminar. Ook al is het heel veel geregel, probeer ook een beetje te genieten. Want dan weet je zeker dat het een waanzinnig succes wordt. Als je iets mee moet nemen uit deze blog dan is het wel dat je rekening moet houden met de wensen van je gasten en dat je goede afspraken moet maken met het gekozen congrescentrum.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *