Waarom is een OR coach zo belangrijk?
OR vergaderingen kosten veelt tijd
Die vraag krijgen we zeer geregeld. Een or coach gaat samen met je ondernemingsraad aan de slag om zo efficiënt mogelijk te werken. Dit bespaart een hele hoop uren. Jij bent namelijk niet blij met een ondernemingsraad die structureel enorm veel uren zitten te vergaderen met uiteindelijk geen resultaat. Een OR Coach helpt om dit efficiënter in te richten.
OR trainingen kosten veel geld
Buiten het feit dat uw ondernemingsraad recht heeft op een or training (wettelijk) en u hier dus ook een bepaald budget voor vrij dient te maken, verdient een or coach zich gemakkelijk terug. De tijdsbesparing en dus kostenbesparing waarvoor een or coach zorgt, is van grote waarde.
Waarvoor is een OR Coach nodig dan?
Door een OR Coach zijn werk te laten doen en het personeel hier ook in tegemoet te komen, laat je aan de ondernemingsraad en daarmee het hele personeelsbestand zien, dat je bereid bent te investeren in je personeel en dat je het belangrijk vindt dat ze hun rechten en wensen kunnen uiten. Doordat je medewerkers het gevoel krijgen dat e meetellen, hebben ze meer sympathie voor jou als ondernemer en baas en zullen ze ook meer voor jou doen. Ze voelen zich hierdoor prettiger waardoor ze met meer plezier naar hun werk komen en dus ook harder werken. De onderlinge sfeer wordt hierdoor beter en mensen willen harder voor jou en voor elkaar werken. Wanneer er overgewerkt dient te worden, zijn de mensen ook eerder bereidwillig. Niet alleen omdat ze dit liever voor jou doen maar ook omdat ze meer met het bedrijf op hebben dan in het verleden. Ze zijn betrokken bij de groei van het bedrijf en willen dus ook actief een steentje bijdragen.
Wat heb ik als opdrachtgever aan een or cursus?
U mag natuurlijk gerust ook aansluiten waardoor u exact weet wat wel en niet de rechten en plichten van een ondernemingsraad zijn en dus ook wat ze niet mogen. U kunt daar dan weer op in haken wanneer de ondernemingsraad onterechte verzoeken heeft, want laten we eerlijk zijn, die zijn er ook. Daarnaast is de ondernemingsraad ook bewuster van wat NIET kan en dit zullen ze ook weer minder snel richting u uiten waardoor het u en hun ook minder tijd kost.
Al bij al mogen het duidelijk zijn dat een goede or coach en een goede ondernemingsraad training van groot belang zijn. Bekijkt u de mogelijkheden eens samen met een goede or coach. Er zijn verschillende bedrijven die u hier met alle plezier in kunnen helpen en ondersteunen en u met alle liefde uitleggen hoe ze werken. Op die manier komt u gemakkelijk te weten of het ook daadwerkelijk iets voor u is. Ieder bedrijf is namelijk anders en ieder bedrijf heeft hierin zijn eigen behoeften en wensen. Een voorwaarde is natuurlijk dat u een ondernemingsraad moet hebben. Organisaties met relatief weinig medewerkers hebben bijvoorbeeld al geen ondernemingsraad nodig en zullen dus ook niet gebruik gaan maken en hoeven te maken van een ondernemingsraad training. Dit is dan natuurlijk volledig overbodig. Toch kan het voor in de toekomst wel handig zijn voor dit soort bedrijven om gewoon al eens op de hoogte te zijn van de mogelijkheden van een or training.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *