Wie wil er nu niet werken in een optimale werkomgeving? Inderdaad, dat wil iedereen. Een werkomgeving kun je op meerdere manieren optimaliseren. Het klimaat en de inrichting spelen een belangrijke rol, maar een goed functionerende ICT-omgeving ook. Het is misschien iets waar je als ondernemer niet zo snel aan denkt, maar dat zou je wel moeten doen. Het verbeterd de werksfeer en de productiviteit. Dat is natuurlijk weer goed voor uw bedrijf. Blije medewerkers werken namelijk harder dan ongemotiveerde en chagrijnige medewerkers. Een goede ICT-omgeving is vandaag de dag ook een must. We kunnen namelijk niet werken zonder computers, printers en telefoons. Alle informatie moeten we snel tot ons kunnen nemen en op kunnen zoeken. Daarnaast wil je ook dat al je gegevens veilig staan en niet voor het oprapen liggen. Het op de juiste manier indelen van de ICT is daarbij heel erg belangrijk. Hieronder geven we je een aantal tips om je werkplek zo optimaal mogelijk te houden.
 

Een fijne werkplek

Naast een opgeruimd bureau zijn er nog veel meer dingen belangrijk om zo productief mogelijk te werken. Bloemen en planten in een kantoor doen al heel veel, maar ook de juist ICT-omgeving is belangrijk.
 
Houd je computer schoon
Nee, we bedoelen niet dat je hier dagelijks met een doekje overheen moet gaan. Houd je bestanden overzichtelijk en goed gestructureerd bij. Zorg voor een bureaublad waar niet te veel losse informatie en mapjes op staan. Je verzamelt door de jaren heen heel veel informatie en die moet je goed ordenen. Daarnaast is het belangrijk dat je programma’s goed afsluit, net als internetwebsites. Zo voorkom je Malware en een trage computer. Je moet de computers ook minimaal elk jaar laten opschonen. Zo blijven ze snel en dat houdt de werknemers tevreden.
 
Pleeg tijdig onderhoud aan de computers
Je laat je auto elk jaar door de APK keuring halen. Dit doe je om te kijken of alles nog goed werkt. Dit geldt eigenlijk hetzelfde voor je computers. Zorg ervoor dat deze ook een keer per jaar goed nagekeken worden en dat er updates worden gedraaid. Misschien moeten er wel virussen verwijderd worden of de beveiliging aangescherpt worden. Dit kun je het beste laten doen door iemand die er verstand van heeft. Je zou gebruik kunnen maken van de detachering bij Ritchie Solutions.
 
Goede communicatie
Een goede communicatie tussen collega’s is erg belangrijk. Heb je een heel groot bedrijf? Dan is het goed mogelijk dat de mensen van de ene afdeling de collega’s van een hele andere afdeling niet eens kennen. Intranet zorgt dat er interne communicatie mogelijk is. Hier kunnen berichten geplaatst worden, gebruik gemaakt worden van social media en kunnen collega’s makkelijk contact onderhouden. Zorg daarom dat je intranet gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Dit maakt het voor medewerkers een stuk makkelijker om te communiceren en voelen ze zich meer betrokken bij het bedrijf.
 

Zorg voor een goede partner

Indien jij zelf geen verstand hebt van ICT, doe je er verstandig aan om een partner in de arm te nemen. Een ICT-goeroe die altijd voor jouw bedrijf klaar staat. Dit kun je op meerdere manieren doen. Je kunt iemand in dienst nemen, maar je kunt ook kiezen voor detachering. Dan komt er tijdelijk iemand bij jou werken, maar hij of zij is niet officieel in dienst. Dit heeft zijn voordelen. Je zit er namelijk niet aan vast, hebt geen lasten omtrent juridische zaken en contracten en je kunt wel altijd op die persoon terugvallen. ICT detachering wordt mede daarom steeds populairder.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *