De Alchemilla Mollis is een plant die veel terug komt in verschillende tuinen. Deze plant wordt ook vaak, en is beter bekend door de naam :vrouwenmantel” of “leeuwenklauw”. De plant is goed te herkennen aan de gekartelde bladeren en aan de groene bloemen. In dit artikel lees je meer over de plant en waarom deze zo ideaal is voor in de tuin.
 

Kenmerken van de Alchemilla Mollis

Het vrouwenmantel is goed te herkennen aan de gekartelde bladeren en de groene bloemen. Daarnaast heeft het ook als kenmerk dat wanneer het geregend heeft, de druppels op de bladeren blijven liggen. De plant is verder familie van de roos, wat betekend dat ze veel voorkomen. Je komt het dan ook voornamelijk tegen in de tuin. De plant wordt verder rond de 40 centimeter hoog en heeft een lange bloeiperiode en is daar populair om. De bloeiperiode is tussen Mei en September. Het is wel belangrijk om te weten dat de plant zich snel kan verspreiden. Het kan namelijk voor komen dat tijdens de bloei periode de plant zich zeer snel kan voortplanten en dus ook snel verspreiden. Het is dus belangrijk om dit goed in de gaten te houden zodat het niet uit de hand loopt.
 

De Alchemilla Mollis online kopen

Het is nu mogelijk om de vrouwenmantel in de webshop te kopen. Op die manier is het nog makkelijker om aan de plant te komen. De plant kan namelijk thuis bezorgt worden en is dan ook gereed om gelijk geplant te worden. Hierdoor ben je niet veel tijd kwijt aan het halen van de planten, het klaar maken etc. zo kan je nog sneller van de planten en het mooie aanzicht van de tuin genieten. Verder zijn er ook nog groenteplanten die goed samen gaan met de vrouwenmantel. Zo geeft het nog wat meer opvulling aan de tuin.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *