Heel Nederland viert op dit moment vakantie! Of je nu gaat kamperen in Nederland of met het vliegtuig ver weg, het huren van een auto op je vakantiebestemming biedt eigenlijk altijd meer flexibiliteit. Zit je op de camping in de Achterhoek? Dan kun je dankzij een huurauto toch de omgeving gemakkelijk verkennen. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens het huren van een auto? Quality Car Rent verhuurt auto’s in de regio Breda en geeft ons tips.

Navigatie

Hoe we een paar jaar geleden nog massaal een TOMTOM gebruikten om de weg te vinden, hangen tegenwoordig vaak smartphones met een navigatie-app in de voorruit. Deze hoef je dus niet extra te huren bij de auto. In Nederland beschikt iedere smartphone gebruiker over minstens een 3G internetverbinding, waardoor een navigatie prima werkt. Maar ook in het buitenland is het mogelijk om een kaart van een land op voorhand te downloaden en offline te gebruiken. Zo hoef je dus nooit te verdwalen!

All-inclusive

Bij het huren van een auto is het goed om te kijken wat er allemaal bij de prijs inbegrepen is. Zo is het belangrijk om te kijken hoe het zit qua verzekeringen, kilometervrij rijden, schade rijden, eigen risico en ga zo maar door. Je weet nooit wat er onderweg gebeurt en door voldoende informatie in te winnen, kom je nooit voor verrassingen te staan.

Passende auto

Het is belangrijk om een auto te kiezen die goed past bij de dingen die je er mee wil gaan ondernemen. Wil je graag door de bergen rijden of veel bagage meenemen? Dan is het slim om niet de meest low-budget te kopen, omdat een sterkere motor in zijn totaliteit zuiniger is én een stuk fijner rijdt. Idem dito wanneer de auto gevuld is met vier of vijf personen. Een sterkere motor wordt dan niet tot het uiterste gedreven en kan dus meer aan.

Brandstof

Let altijd goed op wat de afspraken zijn qua brandstof bij het huren van een auto. Vroeger werd bijna altijd het “vol-vol” brandstofbeleid gehanteerd. Dit hield in dat je de auto ophaalt met een volle tank en deze ook zo weer terug brengt. Tegenwoordig wordt ook wel eens het “vol-leeg” brandstofbeleid aangeboden. Hierbij is het dus belangrijk om goed op te letten omdat het verhuurbedrijf de auto voor je vol tankt en deze kosten in rekening brengt. Ze rekenen dan echter vaak een hogere benzineprijs dan bij een normale benzinepomp. Daarnaast wordt er ook vaak geen geld geretourneerd voor de ongebruikte brandstof bij het terugbrengen.
 

Ophalen & wegbrengen

Of je nu één of meerdere dagen op pad bent geweest met de auto, let altijd goed op bij het ophalen en wegbrengen. Kijk bij het afhalen van de auto altijd of de op voorhand zichtbare gebreken al gemeld zijn. Het is verstandig om dit te laten noteren door het verhuurbedrijf en er foto’s van te maken. Check altijd het contract dat je tekent voordat je de auto mee neemt. Soms zijn er slimme verkooptechnieken waardoor je ongewild vastzit aan bijvoorbeeld een extra verzekering. Vraag tot slot bij het inleveren van de auto altijd om een bewijs dat de auto schade-vrij is afgeleverd. Zo kan het bedrijf niet achteraf nog kosten verhalen.
Kortom, zorg dat je altijd alert bent tijdens het huren van een auto. En natuurlijk een fijne vakantie gewenst waarbij je kan gaan en staan waar je maar wilt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *