Er zijn veel mensen die niet meer scherp zien. Ze hebben ‘slechte’ ogen en moeten hierdoor een bril of lenzen dragen om weer scherp te kunnen zien. Hierin heb je verschillende sterktes. Ook hierin kun je weer onderscheid maken tussen ‘plus’ en ‘min’. Bij een min-sterkte zijn je lenzen hol en zie je veraf niet goed. Andersom als je een plus-sterkte hebt dan zie je juist van dichtbij niet goed.

Hinder met slechte ogen

Als je slechte ogen hebt kun je hier hinder van ondervinden. Hierin verschilt het dan of je lenzen hebt of een bril. Bijvoorbeeld ‘s ochtends na het opstaan is het makkelijker om een bril op te zetten dan om lenzen in te doen. Heb je hele slechte ogen, dan zie je helemaal niet goed als je wakker wordt en moet je zo snel mogelijk je lenzen in gaan doen om weer te kunnen zien. Een bril is hierin makkelijker want die zet leg je op je nachtkastje en die zet je op als je wakker wordt.

Verschillende lenzen

Je hebt verschillende soorten lenzen waarvoor je kunt kiezen. Afhankelijk van je voorkeuren heb je verschillende mogelijkheden voor lenzen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Daglenzen; deze gebruik je maar één dag, als je gaat slapen doe je ze uit en gooi je ze weg.
  • Tweewekelijkse lenzen; deze kun je twee weken gebruiken voor je ze weggooit.
  • Maandlenzen; zelfde verhaal echter gebruik je ze een maand.
  • Halfjaarlenzen; deze kun je een half jaar gebruiken.
  • Jaarlenzen; ook weer hetzelfde, maar voor jaarlijkes gebruik.
  • Dag en nachtlenzen; deze kun je dag en nacht doordragen.
  • Zachte lenzen
  • Harde lenzen

Zachte of harde lenzen

Je hebt verschil tussen harde of zachte lenzen. Zachte lenzen passen zich beter aan aan het oog en zitten hierdoor comfortabeler dan harde lenzen. Zachte lenzen daarentegen kunnen sneller scheuren, echter heb je hier geen problemen mee als je bijvoorbeeld daglenzen draagt. Zachte lenzen kun je ook veel langer doordragen zonder hinder ervan te hebben dan harde lenzen.
Een pluspunt van harde lenzen is wel dat je minder snel last van ontstekingen hebt. Tegenwoordig zijn er ook lenzen welke je ‘s nachts in kunt doen en wanneer je dan wakker wordt dan doe je ze uit en heb je heel de dag goed zicht.

Ooglaseren in een kliniek

Als u slechte ogen hebt is er een mogelijkheid om hier iets aan te doen. Dan hebben we het niet over het dragen van lenzen of een bril. Maar er is een mogelijkheid om je ogen te laten laseren.Dit is met de jaren een heel stuk goedkoper en toegankelijker geworden en de vooruitzichten voor de lange termijn zijn positief.
Er zijn veel bedrijven welke een aanbod hadden om naar Turkije te gaan om je ogen te laten laseren. Hier was de prijs relatief laag maar dit is nu redelijk gelijk getrokken.
Voordat er een ooglaser behandeling plaats kan vinden is het belangrijk om een goed vooronderzoek te laten verrichten. Hiermee kan worden vastgesteld of dat het mogelijk is om de afwijking die u aan uw oog heeft te behandelen. Ieder oog heeft is namelijk anders en kan een andere afwijking hebben. Bij Bergman Clinics in Utrecht kunt u terecht voor ooglaser behandelingen en zij zullen het vooronderzoek grondig uitvoeren om de kans op eventuele complicaties te minimaliseren.

Resultaten van een ooglaserbehandeling

De resultaten van een ooglaserbehandeling zijn doorgaans blijvend en het risico op complicaties is zeer minimaal. De behandeling is nagenoeg pijnloos. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend bellen naar bijvoorbeeld Berman Clinics in Utrecht. Parkeren in Utrecht bij Bergman Clinics is mogelijk, maar u kunt ook in de buurt parkeren als u bijvoorbeeld de afspraak wilt combineren met een dagje Utrecht.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *