Wat is onzekerheid nou precies? Onzekerheid heeft er mee te maken dat je een erg laag zelfbeeld hebt. Dat betekent dat je vaak negatieve gedachte hebt over jezelf en dat je in je gedachte jezelf onnodig naar beneden haalt.
Ook gaat er vaak in je gedachte door je hoofd wat andere wel niet van jou zouden denken en of je bepaalde acties wel goed uitvoert. Deze gedachten kunnen zodanig aanwezig zijn dat het kan leiden tot slechtere prestaties op bijvoorbeeld werk of school. Zodra dit bij iemand zichtbaar is dan is het belangrijk om meteen actie te ondernemen.

Onzekerheid, de eerste stap naar hulp

Praat bijvoorbeeld eens met je huisarts of een psycholoog. Vaak is het namelijk erg lastig om voor onzekere mensen de eerste stap naar hulp te zoeken erg groot. Hoe vaker zij dit uitstellen des te groter de stap uiteindelijk wordt. Probeer dus z.s.m. toch die actie te ondernemen. Ook dat hoort bij onzekerheid. Het is belangrijk dat je het gewoon doet, niet te veel en te lang over nadenken.
Een aantal symptomen van onzekere mensen zijn bijvoorbeeld klamme handen, trillende handen, durven niet in de ogen te kijken van een ander, etc. Zo zijn onzekere mensen vaak te herkennen. Probeer dan ook hier rekening mee te houden en mogelijk deze mensen nog een steuntje in de rug te geven.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *