Voor het beleven van de virtual reality ervaring is een virtual reality bril nodig. Een virtual reality bril biedt je de mogelijkheid om vanuit je luie stoel tal van bijzondere plaatsten te verkennen, concerten bij te wonen of een gesprek te voeren met een geliefde die in het buitenland woont. De meeste VR-brillen werken alleen via applicatie op je smartphone. Als je een virtual reality app gedownload hebt kijk je dan door de VR-bril naar het scherm van je smartphone.  Het kan echter lastig zijn om een goede VR-bril te kopen aangezien er zo veel verschillende keuzes zijn.

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een VR-bril moet je met verschillende zaken rekening houden. Allereerst is het handig om te bepalen wat je voor kwaliteit wil. Als je de ervaring van virtual reality slechts wilt uitproberen en niet al te veel geld wilt besteden, dan is het aanbevolen om te kiezen uit het grote aanbod van de ‘smartphone VR-brillen’, deze kosten doorgaans tussen de 20 en 80 euro. Er zijn echter ook VR-brillen die eveneens werken via smartphone applicatie maar kwalitatief wel hoogwaardig zijn, je komt dan bijvoorbeeld uit bij de Samsung Gear VR waar je tussen de 100 en 200 euro voor betaalt.

Echte VR-ervaring

Als je de optimale VR-ervaring wilt beleven, zul je echter behoorlijk wat meer moeten betalen. De beste VR-ervaring kan namelijk alleen beleefd worden via brillen met een zogeheten ‘headtracking functie’. Deze brillen bevatten speciale headtracking sensoren ervoor zorgen dat het beeld correspondeert met de bewegingen die je met je hoofd maakt. Hierdoor is het beeld dat je ziet nauwelijks vertraagd en lijkt het alsof je er echt bij bent. Deze brillen kosten minimaal 400 euro.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *