De meeste wijndrinkers kopen nog altijd wijn bij de supermarkt en komen hierdoor eigenlijk steeds thuis met dezelfde smaak. Er zitten natuurlijk wel wat verschillen in al die wijnen uit Europa, Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, Amerika, Nieuw Zeeland en Australië, maar heel erg spannend of verrassend is het allemaal niet. Volume staat centraal en ze worden dan ook in zulke grote hoeveelheden gemaakt dat ze voor iedereen te drinken moeten zijn. Zelf liep ik hier ook al enige tijd tegenaan. Er is meer op deze wereld dan de standaard supermarktwijnen, maar waar haal je die?

Talloze webshops

De slijter is een goed alternatief maar dit betekent dat je iedere keer naar de slijter moet en soms vergeet je dat gewoon. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze webshops waar je online een goede rode wijn, witte wijn, rosé of bubbels kan kopen. De keuze is enorm zodat je altijd genoeg keuze hebt. Veel webshops hanteren echter de regel dat je minimaal 6 flessen moet bestellen. Op zich is dat geen probleem en ook heel logisch omdat het met de bijkomende verzendkosten niet interessant is om één fles te kopen. Het is wel een probleem als je gedwongen wordt om 6 flessen van dezelfde wijn te bestellen. Want wat als je deze niet lekker vindt?

Exotische namen

Een goede manier is om te zoeken naar wijnwebshops waar je je eigen doos kan samenstellen. Je koopt dus wel minimaal 6 flessen, maar je bepaalt zelf welke wijnen er in de doos zitten. Je kan dus 6 verschillende wijnen kopen met dezelfde bestelling. Zo loop je nooit het risico dat je met een doos wijn zit die niet in de smaak valt, en je kan experimenteren met allerlei wijnen uit verschillende landen en gemaakt van verschillende druiven met exotische namen als Melon de Bourgogne, Negroamaro, Tinto Joven en Petit Verdot. Zo kom je vanzelf uit bij een goede rode wijn die helemaal bij jouw smaak past.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *