Als je graag online een schietspelletje speelt zijn er veel verschillende websites waar je vanuit de browser een simpel maar leuk spel kan spelen. Een fantastisch schietspelletje is bijvoorbeeld Dead Zed, een spel waarbij je hordes zombies van je af moet zien te houden met een allerlei verschillende wapens. In het begin ben je alleen, met een handjevol zombies die je omver moet schieten, uiteindelijk eindig je met een enorm arsenaal aan wapens en mensen die je helpen.

Online schietspel, helemaal gratis?

online schietspelMisschien wil je helemaal niets uitgeven aan een online schietspel.
Dan zijn er spelletjes die je direct in de browser kan spelen, zoals Dead Zed maar dat soort spellen zijn een beetje simpel. Een mogelijkheid is dan om een spel te downloaden en te installeren op je computer. Je vindt het zonde van je geld of kan het geld gewoon niet missen. Of je hebt een hele oude computer die de nieuwste spellen niet aankan. In dat geval is het een optie om te kijken naar gratis online schietspel. Je kan zoeken naar demo’s van spellen, dat zijn korte stukjes zodat je een indruk krijgt van het spel.
De beste demo, die ik als schrijver van dit artikel ooit heb gezien is ‘Unreal Tournement 2004 demo’, zoek even in Google naar die naam. Het spel is uit 2004, best oud dus maar het wordt nog steeds volop gespeeld, dag en nacht. Met name Nederlanders spelen het spel online met en tegen elkaar, 11 jaar nadat het spel is uitgekomen. De grafics zijn uitstekend voor een spel dat zo oud is en het spel draait uitstekend, zelfs op een prehistorische PC.

Compleet online schietspel downloaden voor niets

Er zijn echter ook spellen die zo oud zijn dat er geen copyright meer op zit, de eigenaars kunnen het niet meer verkopen dus geven ze het spel gratis weg.
De spellen Command & Conquer en Command & Conquer Tiberian Sun, zijn vrijgegeven door Virgin Interactive. Dit zijn trouwens geen geen standaard first person schietspellen, het zijn RTS spellen, meer strategisch dus.
Freeware games zijn spellen die zijn vrijgegeven zonder copyright, je mag ze gratis downloaden en spelen. Enkele bekende freeware spellen zijn F.E.A.R. Combat, Warzone 2100 en als je PC echt heel oud is, Wolfenstein 3D. Wolfenstein 3D is ook in de browser te spelen, het was de eerst first person shooter en ook het eerst ‘3D’ spel. Inmiddels is Wolfenstein 3D alweer 21 jaar oud, het spel kwam uit in 1994 en was toen beschikbaar op een behoorlijk aantal diskettes voor enkele tientallen guldens.
Wolfenstein3D is trouwens geen online schietspel, je kan het niet online spelen tegen anderen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *