Glasvezelkabel is van zichzelf al erg snel. Het biedt een veel hogere snelheid aan dan de oude kabels. Toch is er nu al weer een verbeterde versie van glasvezel. De nieuwe versie heet OM5. Deze kabel oogt het zelfde maar niets is minder waar. Deze kabel is de uitkomst voor internet groot verbruikers. Denk hierbij aan grote bedrijven of ziekenhuizen. Zij zullen enorm gebruik kunnen maken van deze nieuwe techniek. In dit artikel gaan we het hebben over wat deze nieuwe kabel is en waarom het zo handig is.
 

OM5 is de upgrade van de glasvezelkabel

Allereerst, de bandbreedte die de glasvezelkabel had, was al enorm in vergelijking tot de oude kabels. Doordat de bandbreedte zo groot is kan er al vrijwel zonder vertraging gebruik worden gemaakt van het internet. Voor thuis is dat een luxe (in sommige gevallen ook noodzakelijk), voor in het bedrijfsleven was dit een uitkomst. veel bedrijven hadden de gigantische bandbreedte ook echt hard nodig. Bijvoorbeeld de ziekenhuizen waarbij veel artsen allemaal tegelijkertijd, dingen uit de database nodig hadden. De nieuwe OM5 kabel geeft nog meer bandbreedte, dus er kan nog sneller gebruik gemaakt worden van het internet. Deze nieuwe kabel geeft nog meer mogelijkheden naast de oude kabel. Zo kan je bijvoorbeeld continue back-ups maken van alle bedrijfsgegevens terwijl het personeel door werkt. Dit alles gaat dan zonder vertraging of wachttijden.
 

OM5 is kleiner in formaat, maar wel een stuk krachtiger

In tegenstelling tot de oude glasvezelkabel is de nieuwe vrij klein. De oude kabel bevatteĀ ongeveer 8 vezels die de internetverbinding zouden sturen. In de nieuwe zitten er maar 2. Deze twee zijn niet alleen kleiner, maar ook een stuk krachtiger. Dit zorgt er voor dat er een veel hogere bandbreedte gebruikt kan worden. Daarnaast is ook het voordeel dat de kabels veel kleiner zijn. Die kan je een stuk makkelijker weg werken of inbouwen.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *