Facebook, Twitter, Instagram, Whatsappen, e-mailen en Skypen. Tegenwoordig is het ondenkbaar om deze kanalen te missen. Voor zowel bedrijven als particulieren is een snelle internetverbinding onmisbaar. De grootste ergernissen zijn dan ook een verbinding die vastloopt, traag is of gewoon niet werkt. Met de komst van glasvezel zijn veel van deze problemen al verholpen. Nu is er een nieuwe ontwikkeling op het gebied van de glasvezelverbinding: OM5. Hiermee wordt een razendsnelle verbinding gerealiseerd.

Single-mode en multimode

We maken onderscheid in een single-mode en multimode vezel. Single-mode wordt gebruikt voor een grote dataoverdracht over grote afstanden met hoge snelheden. Multimode wordt gebruikt voor korte afstanden tegen lagere snelheden maar een hoge bandbreedte. Multimode is daarentegen ook goedkoper. OM5 maakt het mogelijk om over één vezel meerdere lichtkleuren te sturen. Hierdoor profiteert u van een razendsnelle verbinding over een hoge bandbreedte. OM5 richt zich voornamelijk op datacenters. De installatie is relatief makkelijk uit te voeren. U geniet van snelheden tot 100 Gbit/s tot een afstand van 150 meter. Bij een afstand van 440 meter houdt u een snelheid van 40 Gbit/s.
De gemiddelde internetsnelheid is 15 Mbps in Nederland. Glasvezel brengt deze snelheden al naar 500 Mbps. OM5 zorgt voor een nog snellere verbinding.

Voordelen OM5 verbinding

Met een OM5 verbinding profiteert u van de volgende voordelen:

  • Een hogere transmissiesnelheid en een verhoging van het bereik door middel van de SWDM technologie.
  • Bij een normale verbinding heeft deze acht vezels nodig om een hoge overdrachtssnelheid te behalen. Met de nieuwe verbinding behaalt u een overdrachtssnelheid van 100 Gbit/s met slechts twee vezels.
  • Compatibel met de oude verbindingen (OM2, OM3 en OM4.)
  • Een bezuiniging op installatiekosten en minder schijfruimte omdat er minder vezels nodig zijn voor de verbinding.
  • Een groter transmissiebereik.
  • Een uitstekende kwaliteit en hoge prestaties.

Voor meer informatie kunt u de website bekijken.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *