Het is belangrijk om aan jongeren die mogelijk een achterstand op gaan lopen in onderwijs een goede kans te geven. Daarom is er een landelijk onderwijsachterstandsbeleid al jaren bezig met deze jongeren een kans te geven. Dit wordt ook wel eens een OAB genoemd. Er zijn veel instanties die hier al jaren mee bezig zijn. Ze proberen het onderwijs zo in te delen dat kinderen gelijke kansen hebben. Dit specifieke programma is voornamelijk bedoeld voor kinderen van laagopgeleide ouders. Maar ook voor kinderen die uit andere landen komen, laaggeletterde en anderstalige ouders horen ook bij deze doelgroep. We gaan bij dit programma ook in op het werken in schakelklassen en gedeelte klassen.

Wij helpen u graag met verschillende diensten op gebied van OAB

Wij ondersteunen de landelijke overheid, rekenkamers, gemeenten en schoolbesturen bij de invulling van inhoudelijke dingen. Maar ook bij de uitvoering en evaluatie van OAB. We geven hieronder een greep uit onze dienstverlening. Zo doen wij de evaluatie van het onderwijsachterstandbeleid. Maar we stellen ook meerjarige beleidsplannen op, op het terrein van onderwijsachterstand. Ook leveren we graag advies mogelijke professionalisering op basis van de laatste internationale of nationale wetenschappelijk inzichten. Ook leveren we graag een evaluatie van de kwaliteit van VVE. Wat de laatste tijd ook veel gebeurd is het inrichten van schakelklassen en zomerklassen.

Iets voor u?

U zal zich vooral afvragen of een OAB iets voor u is? Daarvoor zijn wij ook. We willen u graag advies geven over wanneer u het best een plan als dit op kunt stellen. Zo hebben we bij onze huidige klanten ook veel advies gegeven over wat ze het beste kunnen doen. Een van onze klanten is de gemeente Leiden waarvoor wij een integraal beleid aan het opstellen zijn voor meer ouderenbetrokkenheid in de gehele gemeente. Dit is een meerjarig project waar veel tijd in zit en daar gaan we dan ook serieus mee om.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *