NWWI taxatie

Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een onafhankelijke organisatie. Makelaars en taxateurs die hierbij aangesloten zijn beschikken over een keurmerk, waardoor de taxatierapporten worden geaccepteerd door instanties die hypotheken verstrekken.

Waarom taxeren?

Een taxatie kan voor verschillende doeleinden uitgevoerd worden. Bij de aan- of verkoop van een huis, bij het oversluiten van een hypotheek, bij een scheiding of bij overlijden. In al deze gevallen dient de taxatie als waardebepaling.

Waarom het NWWI?

Het keurmerk van het Nederlands Woning Waarde Instituut waarborgt een bepaalde kwaliteit van het taxatie rapport. Aangesloten partijen moeten voldoen aan strenge eisen en een bepaalde opbouw van het rapport. Zij kennen de betreffende regio door en door. Als u kiest voor een NWWI rapport, kiest u voor betrouwbaarheid en voorkomt u een onjuiste waardebepaling.

Wat zijn de kosten?

De prijzen die gehanteerd worden zijn nog al verschillend. Net als in elke branche vindt ook hier hevige concurrentie plaats. Dit heeft als gevolg dat in de grotere steden, waar meerdere taxateurs actief zijn, de prijzen scherper zijn. Taxateurs die aangesloten zijn bij het NWWI dragen per taxatie een bijdrage af. Deze bijdrage staat vast, maar voor hun eigen werk mogen ze rekenen wat ze willen. Het is dus belangrijk om van tevoren goed in beeld te hebben wat je uiteindelijk betaald, omdat veel aanbieders werken met additieve diensten waar een extra bedrag voor in rekening wordt gebracht. Sommige van deze diensten zijn zelfs verplicht, waardoor je bedrogen uit kunt komen.

Hoe vraag ik een betrouwbare taxatie aan?

Het is tegenwoordig heel makkelijk om online een taxatie aan te vragen. Zoals gezegd is het belangrijk even goed te zoeken naar de juiste aanbieder. De website taxatie Haarlem is bijvoorbeeld een aanbieder die in verschillende regio’s tegen scherpe prijzen taxeert. Zij zijn aangesloten bij Het Nederlandse Taxatie Netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *