Emigreren is populair onder de Nederlanders. Sommige mensen zijn verliefd geworden op een bepaald land, anderen gaan graag op zoek naar een nieuw avontuur in een voor hen nog onbekend land. Noorwegen is een land wat veel emigranten aantrekt, een voorname reden hiervoor is dat er veel werk is. Daar waar de banen in Nederland nog steeds niet voor het oprapen liggen zijn er in Noorwegen genoeg banen op elk niveau. Of je nu bouwvakker, verpleegkundige, kapper, ingenieur of marketeer bent; er zijn genoeg banen beschikbaar.

Goede toekomst

Emigreren naar Noorwegen kan zorgen voor rust en regelmaat, alles is goed geregeld, er is genoeg werk, de overheid zorgt goed voor de inwoners van het land en er is geen sprake van een financiƫle crisis omdat het land haar eigen munteenheid heeft. In Nederland kennen we vaak elkaars buren niet, ondanks dat we huis tegen huis wonen. Noorwegen is wat dat betreft een veel socialer land, op het platteland helpen buren elkaar met alles. Voor kinderen is het ook goed om in Noorwegen op te groeien, het is er veilig, het onderwijs is goed en gratis.

Voorbereiden op emigratie

Om je goed voor te bereiden op een emigratie kun je de volgende stappen als richtlijn aan houden:

  • Beurzen bezoeken, om zoveel mogelijk te weten te komen over het land Noorwegen kan het handig zijn om beurzen te bezoeken. Hier kun je met organisatoren en bezoekers praten over jouw plannen.
  • Contact met specialisten, het is handig om zoveel mogelijk informatie van specialisten te krijgen. Heb je een uitkering momenteel? Vraag dan de voorwaarden bij het UWV voor een verhuizing met behoud van uitkering. Ga op zoek naar specialisten op gebied van werk en wonen om zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen krijgen.
  • De Noorse taal leren, een voorwaarde om te verhuizen naar Noorwegen is dat je de taal moet spreken. Dit kun je leren door een (thuis)cursus te volgen.
  • Vakantie naar Noorwegen, om je voor te bereiden op een eventuele woonplaats en woning is het handig om op vakantie te gaan naar het prachtige land. Ga in overleg met de gemeente waar je wilt gaan wonen, zij kunnen je wellicht helpen met het zoeken naar een geschikte woning.
  • Solliciteren, verdiep je in de manier van solliciteren in Noorwegen. In dit land zijn je kwaliteiten en persoonlijkheid belangrijker dan je leeftijd.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *