Een techniek waar we steeds meer over horen is micropigmentatie; ook wel bekend als permanente make-up. We leven in een wereld waarin we vrijwel alles kunnen laten corrigeren, wegwerken en we kunnen zelfs iets creëren wat er eerst niet was. Het stopt in deze tijd niet meer bij botox of plastische chirurgie, maar er bestaat gelukkig ook permanente make-up. Micropigmentatie is namelijk veel minder ingrijpend en de laatste jaren heeft het ook nog eens een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Permanente make-up

Een van de eerste dingen, waardoor permanente make-up bekend werd, was het onuitwisbare lijntje boven je ooglid, iets wat je anders met eyeliner en een vaste hand voor elkaar moest krijgen. Wenkbrauwen en de lippen laten inkleuren en/of bijtekenen behoren ook tot de opties. Door gebruik te maken van een tint, die heel dicht bij de tint van je eigen huid of haar ligt, valt het alleen op, als je van dichtbij kijkt en weet waar je op moet letten. Niet alleen voor dunne lippen of wenkbrauwen kan dit een uitkomst zijn, maar ook wanneer je niet tevreden bent over de vorm kan je dit eenvoudig laten bijwerken. Het spreekwoord ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’ gaat hier niet eens meer op, aangezien de behandeling niet heel erg pijnlijk is.

De laatste trend

Dankzij micropigmentatie kunnen we tegenwoordig zelfs kaalheid camoufleren; door middel van kleine puntjes, lijnen of streepjes op de hoofdhuid aan te brengen wordt er haargroei gestimuleerd. De link met tatoeëren kan bij permanente make-up snel worden gelegd, echter gaat de naald er niet zo ver in, waardoor het resultaat ook geleidelijk aan zal vervagen. Voordat het hele resultaat verdwenen is, gaan er echter wel meerdere jaren overheen en je kan het tussendoor heel makkelijk even laten bijwerken.

Dermopigmentatie

Een andere manier om littekens en pigmentvlekken te verbloemen is dermopigmentatie. De techniek dermopigmentatie kan worden gebruikt om verminkingen, die bijvoorbeeld van brandwonden afkomen te camoufleren. Uiteraard kan je hiermee allerlei oneffenheden verbloemen, bijvoorbeeld bij pigmentvlekken en zelfs bij het herstel van een hazenlip. Zoiets eenvoudigs als acne littekens en zelfs kaalheid hoeven voortaan dus gelukkig geen stoorzenders meer te zijn.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *