Een nieuwsserver is geen server waarmee je nieuws kan downloaden.
Met een nieuwsserver krijg je toegang tot nieuwsgroepen.
nieuwsserverNieuwsgroepen hebben ieder een eigen onderwerp, zo zijn er nieuwsgroepen die zijn toegewijd aan soaps, Nederlandse muziek, cult films, etc. Om te kunnen downloaden uit nieuwsgroepen heb je dus een nieuwsserver nodig. Enkele internet providers bieden nieuwsservers aan maar die zijn meestal waardeloos en alleen geschikt om text bestanden te downloaden.
Als je een goede nieuwsserver wilt, moet je opzoek naar een nieuwsserver provider.
Het kan ook anders. De meeste nieuwsserver providers bieden namelijk ook gratis nieuwsservers aan.

Gratis een nieuwsserver proberen!

Als je eerst wilt kijken of downloaden met een nieuwsserver wat is, kan je een gratis usenet account proberen. Veel nieuwsserver providers bieden namelijk een gratis proefperiode aan.
In sommige gevallen mag je 14 dagen lang, 300 GB downloaden, zonder ooit te betalen!
Andere providers bieden ‘slechts’ 25 GB aan, gedurende een week.
Het is een uitstekende manier om te kijken of een provider de moeite waard is.
Ben je tevreden? Dan kan je een maandabonnement afsluiten.
Als je een langzame internetverbinding hebt, is het het beste om een simpele, goede nieuwsserver op te zoeken. Een nieuwsserver kan immers nooit sneller dan je internetverbinding downloaden.
Heb je een razendsnelle internetverbinding? Dan kan je een nieuwsserver provider opzoeken die echt razendsnel is. Het verschil zit ‘m vaak in de prijs. Een simpele provider rekent 3 euro per maand, een hele snelle ongeveer 10 euro.

Per maand of per jaar

Als je er eenmaal voor kiest om te betalen voor een downloadserver, dan is het handig om per maand te betalen. Voordeel is dan altijd kan overstappen als de kwaliteit in eens ontzettend begint tegen te vallen. Een nadeel van een maand abonnement is de prijs. Sluit je gelijk een abonnement af voor een jaar, dan krijg je vaak behoorlijke kortingen.
Hoe dan maar ook, probeer een nieuwsserver eerst gratis voordat je er voor gaat betalen!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *