Dat wielrenners graag in stijl rijden staat vast. Voor de één is dit de nieuwste aerodynamische wielerkleding, voor de ander stijlvolle retro fietskleding. Vooral onze zuidelijke buren zijn erg weg van fietskleding met een retro twist, maar waar komt dit vandaan?
eddy-Merckx-molteni-arcore
Eddy Merckx kleding
Wielerliefhebbers zullen Eddy Merckx direct herkennen op de afbeelding, dit is de grootste reden waarom Belgen zo gek zijn op retro fietskleding. Eddy Merckx reed tussen 1970 en 1976 voor het Molteni Arcore team en won hier meer dan 300 races. Merckx won twee keer de Tour de France, en twee keer de Giro d’Italia, iets wat maar weinig tot geen wielrenners gegund is.  Eddy Merckx kleding is nog altijd erg populair. Het oranje wielershirt schittert in verschillende amateur rondes, maar word ook veelal gedragen met carnaval. Kortom, België houdt van Eddy Merckx.
Molteni Arcore
De sponsor van het fantastische team van 1970 is een Italiaanse salami fabrikant, gevestigd in Arcore. Molteni is de familienaam van de oprichter, Pietro Molteni. Op dit moment is Eddy op zijn tijd commentator bij grote wielerronden op de Belgische televisie. Ook heeft hij een succesvol bedrijf opgericht in fietsen en accessoires. (Hoe kon het ook anders). In 1993 treedt zijn zoon in de voetsporen van zijn vader. België is nog lang niet klaar met de familie Merckx, maar dat vinden zij totaal niet erg!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *