Mantelzorg kan erg dankbaar werk zijn voor de mantelzorger. Echter kan het tegelijkertijd ook heel zwaar zijn. Het is namelijk een extra taak die er nog bijkomt in het meestal al drukke huishouden. Het grootste deel van de mantelzorgers heeft een betaalde baan naast de mantelzorg. Er zijn wel mogelijkheden om het de mantelzorger iets makkelijker te maken. Hiervoor moeten ze er wel van op de hoogte zijn, en dit is vaak niet het geval. Hoe kan een mantelzorger nou precies steun krijgen, waardoor de zorg wat makkelijker wordt gemaakt? Bijvoorbeeld door een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis, respijtzorg of zorgverlof.

Mantelzorgwoning van Thuis aan Huis

Een manier om de zorg iets te vergemakkelijken voor de mantelzorger is het plaatsen van een mantelzorgwoning. Dit is een complete woning die tijdelijk naast een ander huis kan worden geplaatst. Deze woning kan helemaal zelf worden samengesteld, waardoor het aan al je wensen voldoet. Voor de mantelzorger is dit een gemak, omdat het erg veel reistijd kan schelen. De mantelzorgwoning staat immers gewoon naast je huis. Doordat het wel twee aparte woningen blijven, is de privacy nog wel gewaarborgd. Een mantelzorgwoning kan voor beide partijen als heel fijn worden ervaren. Voor meer informatie kun je eens kijken op www.thuisaanhuis.nl.

Respijtzorg

Een andere mogelijkheid om de mantelzorger een beetje te ontlasten, is respijtzorg. In dit geval neemt iemand anders tijdelijk de zorg over. Hierdoor kan de mantelzorger even ontspannen, en is de mantelzorg makkelijker vol te houden. Na deze periode zonder mantelzorg, zal de mantelzorger er weer helemaal klaar voor zijn. Hierdoor blijft het fijner en ook leuker, wat ook weer positief is voor de persoon die zorg nodig heeft. Deze krijgt zo namelijk elke dag een vrolijke mantelzorger aan de deur!

Zorgverlof

Ook kun je zorgverlof nemen om voor een familielid te zorgen. Hierbij hoef je niet te werken en kun je dus je tijd besteden aan de zorg voor je broer, zus, grootouders of kleinkinderen. Dit zorgverlof is pas verruimt, maar het is verstandig om eens te informeren naar de mogelijkheden.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *