In een tuin met bloemen kunnen klimrozen niet ontbreken. Klimrozen worden gezien als een sieraad onder de bloemen. Ze dienen uiteraard wel goed verzorgd te worden om ze in goede staat te houden. Ze zijn vooral gevoelig voor ziektes op vochtige. Ook kunnen ze slecht tegen droogte. Het is daarom belangrijk om ze op warme zomerdagen vroeg in de morgen water te geven en niet eind van de dag. Om ze in goede staat te houden zul je ze elk jaar moeten snoeien en na het snoeien kun je ze bemesten. Meer over klimrozen op de blog van tuinplantenwinkel.nl
 

Standplaats van klimrozen

Het is algemeen bekend dat klimrozen van zonneschijn houden. Het is daarom niet verstandig om ze te planten in de schaduw. Voordat je ze gaat planten kun je het best eerst bepalen waar de meeste zon valt in de zomer. Als je deze plaats weet, kun je daar de klimrozen planten. Daarnaast is het belangrijk dat het een luchtige plaats is. Een goede luchtcirculatie is goed voor de bladeren. Dat wil dus zeggen dat de wind door de planten kan waaien.
Het is daarnaast onverstandig om de klimrozen te planten op een plaats waar in het verleden al klimrozen hebben gestaan. Wanneer je dit wel doet heb je kans dat de klimrozen, door de ondergrond, lastkrijgen van klimrozenmoeheid. Je hebt grote kans dat je klimrozen na verloop van tijd zullen bezwijken als je ze op zo’n plaats plant. Als je de klimrozen toch op dit soort plaatsen wilt planten, zul je de grond waar de klimrozen op hebben gestaan uit moeten graven. Hiermee voorkom je dat je nieuwe klimrozen te maken krijgen met klimrozenmoeheid.

Mooie klimroos
klimroos

Klimrozen bemesten

Vaak vergeten mensen dat klimrozen gemiddeld twee keer per jaar bemest moeten worden. klimrozen hebben over het algemeen meer voeding nodig dan andere tuinplanten. Als je gezonde klimrozen wilt, zul je na het snoeien en net voor de zomer je klimrozen moeten bemesten. Je kunt er eveneens voor kiezen om je klimrozen langwerkende klimrozenvoeding te geven. Deze voeding zal gedurende 6 maanden voeding geven aan je klimrozen. Om de meststoffen op te kunnen nemen zul je de klimrozen eveneens voldoende water moeten geven.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *