Een mediaspeler geeft de mogelijkheid om video en audio bestanden vanaf uw computer op uw tv af te spelen. In dit artikel geven wij uw informatie voor uw aankoop van een mediaspeler.
Een mediaspeler is een apparaat dat de verbinding regelt tussen uw computer en uw tv. Een mediaspeler wordt gebruikt zodat u films, series etc.  vanaf uw computer op uw tv kan afspelen. Het begrip ‘mediaspeler’ is eigenlijk iets te breed. Wij hebben het in dit artikel over het netwerk mediaspelers.
De computer geeft de informatie door aan de mediaspeler. Vervolgens weergeeft de mediaspeler die informatie op uw tv.

HDD

Er bestaan mediaspelers met een harde schijf (HDD). Deze mediaspelers hebben dus hun eigen geheugen. Dit betekend dat de computer niet aan hoeft te staan als de mediaspeler in gebruik is. Er bestaan verschillende mediaspelers met een harde schijf en ook met verschillende capaciteiten. Hoe groter de capaciteit, oftewel hoe meer geheugen, hoe duurder de mediaspeler.

Streamen

Als de mediaspeler niet over een harde schijf beschikt dan speelt deze mediaspeler content af op basis van streaming. Streamen betekend dat de content via het internet wordt afgespeeld, het bestand is dus niet gedownload. Het nadeel van streamen is dat als de internetverbinding verslechter of wegvalt de content dus ook stopt met afspelen. Ook moet de computer altijd aan staan. De mediaplayer x9 beschikt over heel veel content van films naar sport tot applicaties.

Radio

Er zijn ook mediaspelers met een ingebouwde radio. Let op deze radio moet wel in verbinding staan met jouw internet-netwerk.

Aansluiting

Een mediaspeler kan op verschillende manieren worden aangesloten. Voor de verbinding heeft een mediaspeler een USB aansluiting en een ethernet aansluiten. Deze ethernet aansluiting kan aansluiten op uw computer met een LAN verbinding, oftewel met een kabel. Maar sommige mediaspelers beschikken ook over WIFI, dus zo een soort mediaspeler kan ook draadloos verbinden.
Voor de verbinding naar de televisie is er een HDMI aansluiting. De meeste televisies hebben een HDMI aansluiting of je moet een tv uit de jaren 90 hebben. Zelfs dan hebben de meeste mediaspelers nog een RCA aansluiting. Deze aansluiting is dus wel comptabel met oude televisies. De mediaplayer x9 beschikt over alle aansluitingen.

Mediaplayer X9 tip

Een mediaspeler die over veel mogelijkheden beschikt is de mediaplayer x9. Deze mediaplayer x9 wordt voor 189 euro aangeboden. Dit is een eenmalig bedrag en je hoeft dus niet maandelijks te betalen zoals bij de meeste streaming diensten als bijvoorbeeld Netflix. Zelfs sportevenement als de Eredivisie kunnen gewoon gemakkelijk bekeken worden met de Mediaplayer x9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *