Een communie is iets speciaals en moet goed gevierd worden. Communiefeestjes heb je in verschillende soorten en maten. De een viert het heel groots de ander viert het op een bescheiden manier. Af en toe kan het nog wel eens een uitdaging zijn om een feestje te organiseren. Neem je gewone muziek van thuis of huren we drive in show Psound, wat voor een vermaak doen we voor de kinderen en moeten we ook aan eten denken? Daarom een aantal tips die je kunnen helpen bij het plannen van een communiefeestje!

Waar moet je beginnen?

Je moet vooral op tijd beginnen met het plannen van het feestje. Het is namelijk een grote gebeurtenis en er komen altijd meer dingen bij kijken dan je in eerste instantie had gedacht. Daarom is het handig om van te voren een lijst te maken met welke activiteiten er uitgevoerd moeten worden. Dan hoef je ze daarna namelijk alleen nog maar af te strepen. Hoelang je van te voren begint hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je eraan kan besteden per dag en of het een groot of een bescheiden feestje wordt. Neem in ieder geval ruim te tijd om alles te plannen.

Een lijstje maken

Wat moet er allemaal op een lijstje komen. Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar zeggen, want ieder feestje is anders. Waar je in ieder geval over na moet denken: Wie nodig je uit? Op welke locatie wordt het feest gehouden? Welke kleding moet er gedragen worden? Wil je de gasten een bedankje meegeven? Hoe gaan we de kinderen vermaken? En zo zijn er nog een hoop dingen op te noemen.

De uitnodiging

Als je bedacht hebt wie je allemaal uit wilt nodigen en waar het feest plaats vindt, is het tijd om de uitnodigingen te ontwerpen en versturen. Het is vaak wel handig als je dit op een vroeg tijdstip al doet. Meestal een maand of twee vooraf. Zo kan iedereen die datum vrijhouden. Er is natuurlijk genoeg keus als het gaat over het ontwerp van een uitnodiging. Zorg er in ieder geval voor dat het kaartje bij je kind past. Misschien wel met een leuke foto.

Het vermaak van de kinderen

Op een communiefeest komen vaak ook een hoop kinderen. Zij vinden het natuurlijk niet gezellig om de hele dag te kletsen rondom een sta tafel waar ze niet eens bovenuit komen. Ze gaan zich dan snel vervelen en worden dan vaak niet te genieten. Daarom is het belangrijk om de kinderen goed te vermaken op zo een dag. Denk bijvoorbeeld aan een springkussen of een clown die de kinderen de hele dag vermaakt of iemand die de kinderen kan schminken. Er is genoeg te bedenken in verschillende prijsklasse. Wil je het een bescheiden feestje houden dan kan je met de kinderen ook spelletjes gaan doen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld spiegeldansen. De kinderen gaan tegenover elkaar staan. Als de muziek aan gaat moeten de kinderen precies dezelfde bewegingen gaan maken. Een ander spelletje is: zoek de tien verschillen. De kinderen gaan allemaal op een bepaalde manier staan. Dan gaat er één kind even weg en komt daarna terug. Zij moet dan vertellen wat er allemaal is veranderd. Genoeg leuks dus voor ieder budget.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *