milieusticker Duitsland
Milieusticker Duitsland

De Duitse regering wil de luchtvervuiling in de Duitse steden verminderen. Als maatregel heeft men voor stedelijke gebieden waar veel auto’s rijden en veel mensen wonen een milieusticker verplicht gesteld. Als u met de auto in Duitsland reist dient u hiermee rekening te houden. Binnen een milieuzone is een milieusticker verplicht. Deze maatregel geldt ook voor niet-Duitsers en u riskeert een hoge boete als u deze maatregel overtreedt. De stadsbesturen kunnen bepaalde gebieden aanwijzen waar een milieusticker verplicht is. Doel van deze maatregel is vooral de hoeveelheid fijnstof in de lucht te verlagen. Als u langdurig fijnstof inademt kan dit leiden tot zeer ernstige gezondheidsklachten. Maar bij een kortstondige blootstelling is uit onderzoek gebleken is dit al schadelijk voor de gezondheid.

Hoe werkt zo’n milieusticker

Door middel van UW kenteken wordt uw auto ingedeeld in meer of minder vervuilend. Als uitgangspunt wordt het bouwjaar van de auto genomen en het type brandstof dat de auto gebruikt. Aan de hand daarvan krijgen schonen auto’s een groen milieusticker en minder schone auto’s een gele milieusticker. Auto’s die sterk verontreinigend met een hoge uitstoot van fijnstof zijn krijgen helemaal geen milieusticker. Alleen de auto’s met een groene milieusticker mogen in een groene zone rijden. Auto met een gele sticker mogen alleen binnen een gele zone rijden. En U raadt het al; auto’s die sterk vervuilend zijn, mogen in geen enkele milieuzone rijden.

Waar kunt u zo’n milieusticker kopen.

Er zijn verschillende opties: U kunt er natuurlijk een kopen in Duitsland, u kunt ze verkrijgen bij de TÜV of de Dekra. U kunt ze ook online bestellen bij de ANWB en milieu-sticker Duitsland. Milieu-sticker Duitsland heeft de snelste levertijd en is ook een van de goedkoopste van Nederland. Voor slecht €12,50 koop u een milieusticker. Het gemakkelijkst is als u deze besteld via de website Goedkoop Duitsland. U hoeft slechts het kenteken in te voeren en uw gegevens in vullen. Binnen 5 werkdagen ontvangt u de milieusticker thuis.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *