Magnesium

Magnesium of Mg, is een zeer belangrijk element dat nodig is in ons lichaam om gezond te blijven. Het zorgt voor een goede werking van ons zenuwstelsel en zorgt voor de vrijmaking van energie in ons lichaam. Het zorgt voor sterke botten en tanden. Maar waarom wordt er dan zo weinig over magnesium gesproken of wordt het belang er niet van ingezien?

Magnesiumtekort

Magnesium wordt al decennia gemeten via bloedtesten. Toch geeft dit niet voldoende informatie of u al dan niet een magnesiumtekort heeft. Hoe komt dat nu? Het lichaam zorgt ervoor dat de concentratie aan magnesium zeer sterk gecontroleerd en op peil gehouden wordt. De geringste daling van magnesium in het bloed kan een onmiddellijke hartstilstand veroorzaken. Hierdoor zal het lichaam er alles aan doen om er voor te zorgen dat het aan zijn gewenste hoeveelheid magnesium komt. Het lichaam gaat dus de stock aan magnesium dat is opgeslagen in botten en cellen onttrekken om ervoor te zorgen dat het hart kan blijven functioneren. Wanneer er dan bloed wordt afgenomen, zal men na de test geen problemen ontdekken, hoewel de cellen dus een magnesiumtekort kunnen hebben.
Bloedtesten zijn dus niet de juiste methode om een magnesiumtekort vast te stellen. Hoewel jonge dokters wel met die informatie opgeleid worden.

Hartfalingen

Lijdt u aan een hartafwijking of heeft u hartproblemen? Start dan in eerste instantie met een Magnesiumkuur. Opgelet. Ook hier moet u nagaan welk magnesium supplement de beste inwerking heeft op uw lichaam. Daarbij wordt er al wel eens vermeld dat bepaalde vormen van magnesium helemaal niet door het lichaam opgenomen kunnen worden. Op de website van magnesiumtekort wordt u uitgelegd welke magnesium supplementen kunnen gebruikt worden.
Maar hoe weet u nu of u aan magnesium tekort lijdt? Wanneer u dagelijkse witte rijst, wit brood en witte suiker als basis voedingsmiddel gebruikt (eender welke hoeveelheid), mag u er van uitgaan dat u hoogst waarschijnlijk een magnesium tekort heeft. Vrouwen en chocolade worden al wel eens met elkaar verbonden maar de oorzaak kan dieper geworteld liggen. Chocolade bevat nl. de hoogste concentratie aan magnesium dat het lichaam zo broodnodig heeft. Geen wonder dat wij vrouwen na het eten van een stuk chocolade ons beter voelen.
Magnesium is zelfs het hoofdingrediënt dat gebruikt wordt in medicatie tegen depressie wat eveneens het belang er van aanhaalt.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *