Heb jij een groot magazijn? Dan weet jij als geen ander dat de inrichting van het magazijn bepalend is voor de werkbaarheid van de ruimte. De producten moeten goed en geordend opgeslagen kunnen worden. De ruimte moet optimaal benut worden. Echter moet het personeel wel goed bij de producten kunnen. Zo sta je voor een aantal dilema’s als je het magazijn goed in wilt richten. Magazijnstellingen zijn er dan ook in vele verschillende soorten en maten. Er zal altijd wel een passende manier zijn om jouw spullen op te slaan. Hieronder worden de verschillende magazijnstellingen besproken.
 

Magazijnstellingen

 

  • Dit zijn hele lange stellingen die geschikt zijn voor de opslag van planken, balken, buizen of palen. Al deze lange voorwerpen kunnen ruimtebesparend worden opgeslagen in de draagarmstelling. Voor andere producten zijn deze magazijnstellingen dus niet geschikt.
  • Geautomatiseerde opslagsystemen. Voor de grotere magazijnen kan dit systeem zeer interessant zijn. Bij dit systeem kunnen producten worden weggelegd of opgepikt door computergestuurde machines. Zo kunnen producten razendsnel en met enorme precisie worden verplaatst. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij grote bevoorradingshallen van non-food ware en webshops.
  • Verrijdbare opslagsystemen. In deze magazijnstellingen kunnen mappen en dossier heel overzichtelijk en ruimtebesparend worden opgeslagen.
  • Verticale- en roterende opslagsystemen. Dit zijn systemen die ronddraaien om de maximale ruimte te benutten. Denk bijvoorbeeld aan een paternoster die de hoogte in gaat om in de carrousel producten op te slaan. Hiermee wordt de hoogte van het magazijn zeer goed benut.

 

FGN Magazijnsystemen

Naast de genoemde magazijnsystemen zijn er ook de welbekende palletopslagsystemen, verdiepingsvloeren, legbordstellingen en bakschapstellingen. Het is volledig afhankelijk van het product dat jij op wilt slaan. Wat voor opslagsysteem hier bij past. Nu zal ongetwijfeld duidelijk zijn dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Al deze vormen van magazijnstellingen kan verzorgd worden door FGN magazijnsystemen. Zij kennen de kunst van het op en overslag als geen ander. Dus voor meer informatie neem je contact met hen op. Hier krijg je advies op maat.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *