Ruim één miljoen mensen bezoeken ieder jaar de kerstmarkt in Maastricht. Dat heeft te maken met de feeërieke sfeer in en rondom het Vrijthof, maar ook met de vele attracties en activiteiten rondom de kerstmarkt zoals het reuzenrad, de ijsbaan, de glijbaan en de van de Limburgse hoofdstad zo bekende kroegjes.

Kerstmarkt

De Maastrichtse Kerstmarkt start op 2 december, is dagelijks geopend, met uitzondering van de beide Kerstdagen en biedt een veelvoud aan kraampjes om een prachtig kerstcadeau te vinden, van de Glühwein te genieten of iets lekkers te eten. Er zijn drie zaken waar je als bezoeker rekening mee moet houden. Dat is op de eerste plaats dat je hier langer blijft dan je misschien van plan was. Op de tweede plaats is het druk, waardoor het moeilijk is een parkeerplek te vinden. Een tenslotte geldt dat je vrijwel zeker nog eens terugkomt.

Voorbereiden

Het is daarom aan te bevelen het bezoek ietwat voor te bereiden. Dat kan door op de website van Q-Park te kijken of je een parkeerplek kunt reserveren. Doe dit vroegtijdig, want parkeren in Maastricht is niet zo eenvoudig. Is de auto eenmaal op zijn plek, kun je volop genieten van het sprookje dat zichzelf uitstalt wanneer je het Vrijthof nadert. Alsof je teruggaat naar de tijd van Dickens. Men heeft meer gedaan dan een Kerstmarkt gecreëerd. In een stad die van zichzelf al boordevol sfeer is, ook nog een kerststad maken, is niet zo eenvoudig. Toch is dit gelukt.

Genieten

Neem alle tijd om te kunnen genieten van een kerstdorp, want dat is waarin het centrum van de stad wordt veranderd. Naast de markt zelf zijn ook de winkels en de beide kerken in een prachtig Kerstdecor gehuld. Er is een ‘levende’ kerststal die zeker voor kinderen een grote aantrekkingskracht heeft. En, anders zou het Maastricht niet zijn, er is overal muziek te horen. Niet alleen uit de luidsprekers, maar je vindt ook live muziek. Bijvoorbeeld in de vele kroegjes die in het centrum en rondom het Vrijthof te vinden zijn. De kerstmarkt biedt letterlijk uren vermaak. In het winkelcentrum Mosea Forum wordt een super moderne kerstboom neergezet, die op SMS-berichten reageert. De opbrengst van al die SMS-jes gaat naar een goed doel. Mocht dit alles nog niet genoeg zijn, dan kun je nog naar het Jekerkwartier, waar je naast allerlei oude ambachten ook heerlijke streekproducten vindt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *