Een werkplek waar je ook echt werk gedaan krijgt is ontzettend belangrijk. Daarbij moeten we ons ook goed voelen op deze plek en zijn een aantal tips hiervoor niet onbelangrijk. Benieuwd hoe jij je werkplek efficiënter kunt maken? Gebruik dan de volgende tips.
 

Tips

Allereerst speelt licht een grote rol wanneer je hard aan het werk wilt gaan. Werken in een ietwat donkere kamer gaat hem simpelweg niet worden. Het beste is om je bureau dus bij een raam te zetten, want natuurlijk licht is het beste licht. Een aanrader is ook om wel een kleine bureaulamp toe te voegen zodat je nog wat extra licht hebt voor het geval dat.
 
Een planning kun je niet missen. Met alle technologie doen we al snel van alles door elkaar. Je ziet een e-mail verschijnen op je smartphone, maar was eigenlijk bezig met het maken van een verslag. Zorg dat je tijd inplant waarbij je e-mails kunt beantwoorden en leg je telefoon tijdens het werk weg. Zorg ook dat de planning realistisch is en plan dus niet alles te dicht op elkaar. Zo zorg je alleen maar dat je meer stress krijgt en krijg je ook nog eens niet alles af. Beter teveel tijd per taak inplannen dan te weinig.
 
Het uiterlijk van je werkplek voor het online werken speelt ook een rol bij productiviteit, hoewel we dat niet zo snel zouden denken. Zo zijn we 12% productiever wanneer er planten op de werkplek staan. De ene plant zorgt ervoor dat we een beter humeur krijgen, de ander werkt als luchtreiniger. Vermoeidheid kan met 30% verminderen en ook de kans op hoofdpijn zal kleiner zijn. Ten slotte kunnen we tot 70% meer alert zijn, en dit alles alleen maar door een paar planten die er ook nog eens leuk uitzien!
 
Maak tenslotte jouw werkplek ook echt een plek van jou. We voelen ons gelukkiger op een plek die echt bij ons past. Je moet dus eigenlijk kunnen zien dat het jouw plek is. Dat kan door middel van persoonlijke spullen. Als je een echte autofan bent, kun je bijvoorbeeld een beeldje van een auto neerzetten. Vergeet ook zeker niet wat leuke foto’s op je bureau of in de kamer zelf te zetten. Hoe gelukkiger we ons voelen op onze werkplek, hoe creatiever en productiever we zijn. Bovendien is het een leuke plek om te zitten, en dat is absoluut niet onbelangrijk wanneer je er veel tijd doorbrengt.
 
Online werken wordt steeds populairder, en met deze tips heb je voor je het weet een prettige plek om jouw werk te doen.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *