keramische panHeb jij nog koekenpannen met zo’n zwarte teflon bodem? Die zijn slecht voor je gezondheid!
Deze zitten vol met kankerverwekkende stoffen. Wist je dat kleine huisdieren zoals vogels dood kunnen gaan van de dampen die vrij komen als je een teflon pan te warm maakt? Op den duur komen er kleine zwarte stukjes los van je teflon bodem welke vervolgens in je eten terecht komen. Dit is kankerverwekkend!

De keramische pan

De keramische pan is de oplossing. Hij is bestand tegen hogere temperaturen en er komen geen schadelijke stoffen vrij. Het keramische oppervlak laat geen deeltjes los en er komt dus niets in je eten terecht.
Een keramische pan heeft een veel harder oppervlak omdat deze uit keramiek is gemaakt. Een van de hardste materialen die je kunt vinden. Een ander groot voordeel van een keramische pan is dat het eten niet hecht aan de pan. Je kunt dus een ei bakker zonder boter! Aanbakken gebeurt niet en je hebt geen olie of boter nodig bij het braden van bijvoorbeeld gehakt. Zonder toevoegen van vetten eet je dus een stuk gezonder.
Een keramische pan heeft een langere levensduur t.o.v. de normale ’teflon’ pan en is veel eenvoudiger af te wassen omdat er geen eten vast koekt aan de bodem van de pan. Schrobber onder heet water is dus niet meer nodig.
De keramische pan is op dit moment ook te zien in de ’tell sell’ verwante reclames. Niet voor niets omdat het een van de beste uitvindingen is op het gebied van koken. Masterchefs maken ook gebruik van keramische pannen.
Meer weten over een keramische pan? Klik dan op de blauwe link in de tekst hierboven en je komt op onze website uit. Je vind daar alles over pannen, vormen, maten, types en tips.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *