In deze blog vind je leuke feiten over Maastricht. Misschien wel zulke leuke feiten dat je meteen in contact wil komen met een makelaar in Maastricht om er een huis te gaan kopen.
Cultuur
Sinds 1982 heeft Maastricht een door het Rijk beschermd stadgezicht. Er zijn 1677 rijksmonumenten te vinden in Maastricht. Waardoor er genoeg te bezichtigen is als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de stad. De enige stad in Nederland met meer rijksmonumenten is Amsterdam. Een aantal van deze monumenten zijn; de oudste stadspoort van Nederland, twee belangrijke romaanse kerken, de oudste brug en verschillende kastelen en landhuizen. Mocht je voor een dagje in Maastricht zijn dan zijn de beste plekken om te bezichtigen het Vrijthof, het Onze-lieve-Vrouwenplein en de Markt. Naast gebouwen staat de regio Maastricht ook bekend om haar mooie natuur.
Toerisme
Maastricht is een echte toeristenstad. Jaarlijks bezoeken ruim drie miljoen mensen de stad. Van deze drie miljoen blijft ongeveer tien procent zelfs langer dan een dag. Vanwege al dit toerisme zijn er veel hotels, cafés, restaurants en winkels te vinden in de stad. In 2012 telde Maastricht 62 hotels, waarvan er 13 vier of vijf sterren hadden.
Carnaval
Voor een echt carnavalsfeest ben je in Maastricht op de juiste plek. In Maastricht wordt tijdens carnaval heel erg veel aandacht besteed aan kostuums en aan het schminken van gezichten. Het feest speelt zicht voor een groot deel op straat af. Dit wordt ook wel straatcarnaval genoemd. Maastricht heeft ook een bijzondere traditie als het gaat om eigen carnavalsmuziek. Jaarlijks wordt het carnavalsnummer van het jaar gekozen. Dit wordt al zeventig jaar gedaan.
Bekende merken
Een merk dat iedereen kent maar waarvan niemand waarschijnlijk weet dat het ontstaan is in Maastricht. Ik heb het over het bekende snackmerk Mora. Dit merk is opgericht door Marcel Mourmans en zijn vrouw Robby Ramaekers. Ze begonnen met het verkopen van een paar kroketten in een winkeltje in Maastricht, maar ondertussen zijn ze een dochtermaatschappij van Unilever.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *