Wanneer je kijkt naar de verschillende talenten shows of naar MTV dan zie je bijna dagelijks vele popgroepen aan je voorbij gaan. Zo was er een paar jaar geleden Korenslag gepresenteerd door Henny Huisman. Misschien is zingen in een koor nog wel moeilijker dan in een popgroep. Dait laatste ben je echt zangles voor nodig. Elke stad heeft wel een muziekschool maar een goed voorbeeld is zangles in Amsterdam. Waarom is zingen in een koor moeilijker dan in een popgroep.
Die vraag is makkelijk te beantwoorden, wanneer een koor optreed moet alles meteen goed gaan. Daar kan niet aan gesampeld worden. de stemmen moeten gemengd worden en elkaar aanvullen daarvoor moet je elkaar aanvullen en goed getraind zijn. Je kunt jezelf wel goed vinden zingen onder de douche maar als je jezelf terug zou horen klinkt het meestal niet erg zuiver doordat je de juiste techniek mist. Die techniek is zeer goed te trainen. Neem als voorbeeld de Nederlandse volkszanger Jan Smit van hem is bekend dat hij nog steeds zangles neemt of Frans Bauer het zelfde verhaal. Gerenommeerde artiesten die erg een geheim van maken om zangles te hebben. Wat in hun beide geval er op uit kwam dat ze er zodoende achter kwamen dat ze poliepen op hun stembanden hadden.

Poliepen

Natuurlijk is het niet zo dat poliepen altijd kunnen worden voorkomen met zangles maar Laasts op tv bij Linda’s Zomerweek gaf Jan Smit toe dat de poliepen veroorzaakt waren door overbelasting van zijn stembanden. Te veel optredens en te weinig rust. Doordat hij zangles had kwam zijn zangleraar erachter dat er iets in zijn stem veranderd was een bepaalde trilling.
Na onderzoek in het Ziekenhuis bij de KNO arts bleek het te gaan om Poliepen op zijn stembanden. Zoals gezegd kunnen zanglessen je niet voorkomen dat je geen poliepen krijgt maar kunnen bepaalde oefeningen er wel voor zorgen dat je de juiste technieken onder de knie krijgt en zo je stem op de juiste manier gebruikt Dit kan bijvoorbeeld bij zangles Amsterdam. Neem dus eens een kijkje op de website en zie de vele lessen die hier worden aangeboden.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *