Legionella besmetting is een gevaarlijke ziekte. Voornamelijk voor kleine kinderen en ouderen kan het een gevaar op leveren. De Legionella bacteriën kunnen in de lucht voor komen, maar ook in het (drink) water. Het is hierom belangrijk om dit goed te onderhouden. Gelukkig zijn er bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn en uw woning, bedrijf of andere ruimte schoon kunnen houden!
 

Hoe ontstaat een legionella besmetting

Bij de legionella besmetting geldt maar al te hard de slogan: voorkomen is beter dan genezen. Om te kunnen vertellen hoe je precies van legionella af komt, is het belangrijk om te weten waar het vandaan komt. Legionella komt voornamelijk van water dat stil staat, opwarmt of onregelmatig gebruikte waterleidingen. Een goed voorbeeld van een van deze vormen is het volgende: Wanneer U voor langere tijd op vakantie gaat en uw huis onbeheerd achter laat. Wanneer dit gebeurd worden uiteraard de waterleidingen niet gebruikt en krijgt de bacterie de kans om te ontstaan in het water.
 

Waar bestaat een legionella besmetting uit?

Zoals hierboven beschreven ontstaat een legionella besmetting in water dat een tijd stil staat. Hierdoor krijgt de bacterie een kans om zich te gaan ontwikkelen. Dit kan overigens ook in luchtinstallaties aangezien sommige ook op water werken.
 
Legionella ontstaat echter door de vorming van “Biofilm”. Biofilm ontstaat wanneer er verschillende microbiologische vervuiling ophopen (dit gebeurd door het stilstaande water).
Deze Biofilm is door alle verontreiniging de ideale voedingsbodem voor verschillende ziektes en bacteriën. Dit geld natuurlijk ook voor de legionellabacterie.   
 

Het voorkomen van een legionella besmetting

Voorkomen is beter dan genezen. Dit kunnen we niet vaak genoeg zeggen over deze bacterie. Het komt echter vaker voor dat dit niet lukt en er alsnog biofilm in het water ontstaat. Het reinigen hiervan is een specialistisch proces en kan het beste uitgevoerd worden door bedrijven. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het reinigen van het water en zorgen er voor dat het weer volledig zuiver is van biofilm.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *