Laufen sanitair toont op de ISH 2015 zijn badkamercollectie van badkameraccessoires en wastafels gemaakt uit SaphirKeramik.  Voor zijn nieuwste badkamercollecties heeft de Zwitserse badkamerspecialist Laufen dit keer gewerkt met de ontwerpers Konstantin Grcic en Toan Nguyen. Beiden ontwerpers hebben bij het vormgeven van hun nieuwste creaties gebruik gemaakt van het materiaal SaphirKeramik dat door de Zwitserse sanitairspecialist ontwikkeld is voor het vormen van, in eerste instantie, wastafels en nu ook voor decoratieve accessoires voor de badkamer. De wastafel uit de nieuwe collectie van Toan Nguyen heeft al kennis gemaakt met zijn eerste successen, dit sanitair van Laufen is namelijk bekroond met de Design Plus Award 2015.
laufen-wastafel

Wastafels van Laufen in SaphirKeramik

De ontwerper Konstantin Grcic stamt uit München en wordt beschouwd als een van de belangrijkste ontwerpers van de hedendaagse periode. Zijn spectaculaire ontwerpen voor Laufen uit SaphirKeramik op het gebied van sanitair bevestigen deze status. De bijzondere vormgeving van de wastafels, de decoratieve opbergschalen en het door hem ontworpen ligbad dat hij heeft ontworpen voor de Zwitserse onderneming worden allemaal onthult op de aankomende ISH in Frankfurt. Grcic rekt met zijn ontwerpen het potentiaal van de grenzen van het SaphirKeramik materiaal verder op en reikt met zijn nieuwe vormgeving daaraan voorbij om de uiterste mogelijkheden van dit materiaal nieuw te definiëren. Het ontwerp van de nieuwe collectie is eenvoudig, functioneel, in plaats van architectonisch en niet al te expressief. Nieuw bij Laufen is de badkamer collectie van de Franse ontwerper Toan Nguyen. Zijn grote creatieve talent ontvouwt zich in een collectie die wordt gekenmerkt door een hoge esthetische en formele strengheid en verkent ook de creatieve mogelijkheden van saffier keramiek. Naast verschillende modellen van wastafels is er ook voorzien in een aparte badkuip en badkamermeubelen waarbij de bijbehorende opzetwastafel van deze set reeds bekroond is met de Design Plus Award 2015.

Badkameraccessoires en badkamermeubelen

De SaphirKeramik van Laufen sanitair is een nieuw materiaal, geproduceerd uit echt keramiek met alle voordelen die conventionele badkamersanitair ten aanzien van hygiëne heeft. Maar het is dunner, veel dunnere wastafelranden waardoor mogelijkheden met vormen en strakke lijnen ontstaan, toch is het uiterst duurzaam. Het ontleent zijn kracht uit een deel van de saffier en werd door het bedrijf na jaren van onderzoek en ontwikkeling op de markt gebracht. Naast de twee nieuwe bovenstaande collecties worden gedurende de beurs nog tal van andere innovaties en verbeteringen aan de volledige collectie geïntroduceerd. Onder andere een nieuw, 120 cm brede wastafel van SaphirKeramik uit de succesvolle Kartel by Laufen, evenals nieuwe badkamermeubelen en accessoires.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *