Hoe vaak vervangt u uw lampenkappen? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk “niet” of “nooit”. We weten als consument vaak niet hoe we het beste een nieuwe lampenkap moeten aanpassen, vervangen of kopen. “Welke maat lampenkap past wel of niet op mijn lamp?” “Hoe staat deze kleur lampenkap bij de rest van het interieur?” Dit zijn vragen die vaak door de hoofden van huisbewoners rondspoken. In dit artikel zullen er een aantal tips gegeven worden die u kunnen helpen bij het kopen van een nieuwe lampenkap.
Tip 1: Vorm van een lampenkap
De vorm van de lampenkap is zeer belangrijk. De voet (het onderste gedeelte van een lamp, het gedeelte dat ervoor zorgt dat de lamp rechtop staat) moet in balans staan met de lampenkap. De vorm van de kap moet hetzelfde zijn als de voet. Een rechthoekige voet staat het beste bij een rechthoekige kap.
Tip 2: Kleur is belangrijk!
De kleur van de kap moet overeen komen met de rest van het interieur. Een roze kap in een kamer met groen behang of groene accenten is een misplaatste combinatie. Je vraagt je misschien af, wat is het belangrijkste doel van een lamp?! Dat is natuurlijk het geven van licht! Een neutrale, rustige kleur, bijvoorbeeld wit, crème of bruine kleur zorgt ervoor dat de lamp veel licht kan geven. Een donkere kleur is beter geschikt als u een sfeerlamp hebt, aangezien een deel van het licht geblokkeerd wordt door de kleur.
Tip 3: Locatie, locatie, locatie!
“Waar zet je de lamp neer?” “Zet je de lamp op dezelfde plek neer, of krijgt de lamp een nieuw plekje?” Een grote lamp past natuurlijk niet op een boekenkast. Het staat raar, de voet van de lamp zit op ooghoogte en je kijkt naar de onderkant van een lamp. Hoe lager de lamp, hoe groter de lampenkap lijkt. Zorg dus voor een goede ratio tussen de hoogte van de lamp, en de hoogte en breedte van de lampenkap. Je wilt natuurlijk niet al
Zelf een lampenkap kopen?
Bent u na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden? Wilt u een nieuwe lampenkap kopen om uw interieur een ander tintje te geven? Dan bent u aan het goede adres! Lampenkappen-expert.nl is een van de beste lampenkappen leveranciers in Nederland. Er is keuze aan vele verschillende soorten, maten en type lampenkappen. Voor elk wat wils dus! Rieten lampenkappen passen bij vele interieur. Klik snel op de link voor meer informatie.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *