Direct na het laatste kwartaal van 2016 doe je aangifte voor de laatste periode van het jaar. Bij de laatste aangifte van het jaar 2016 zijn er enkele dingen waar je op moet letten, waar je bij je vorige aangiften geen rekening mee hebt gehouden. Welke dingen dit zijn, lees je op deze pagina. Houd je deze pagina bij de hand bij het doen van de laatste aangifte, dan weet je zeker dat je niets vergeet.

Het privégebruik van de auto van de zaak

Heb je de auto van de zaak ook privé gebruikt? Dan moet je het privégebruik van de auto in het laatste kwartaal van het jaar terugbetalen bij het indienen van de btw-aangifte.

Openstaande betalingen innen

Als je aan het einde van het jaar de cijfers erbij pakt, zie je pas echt goed welke (grote) betalingen er nog open staan. Om het jaar goed af te sluiten, is het prettig om zo veel mogelijk openstaande rekeningen voor het verstrijken van het laatste kwartaal betaald te krijgen. Wij raden je daarom aan om enkele weken voor het verstrijken van het laatste kwartaal van 2016, even te kijken naar de rekeningen die op dat moment nog open staan. Rekeningen die al langer open staan, geef je uit handen aan Cannock Chase. Cannock Chase is een expert op het gebied van
betalingsoplossingen en kan jou helpen om de openstaande betalingen toch nog binnen te krijgen voor het einde van het jaar. Het is belangrijk om zoveel mogelijk openstaande rekeningen alsnog betaald te krijgen in het laatste kwartaal van het jaar. Krijg je een rekening van 10.000 euro niet betaald, maar neem je deze wel mee in de administratie? Dan moet je hier wel btw over betalen. Dit betekent dat je een bepaald percentage aan btw betaalt op het openstaande bedrag (percentage afhankelijk van het product in kwestie), zonder dat je dit bedrag hebt gekregen.

Aftrekposten

Aan het einde van het jaar kun je precies zien of je recht hebt op bepaalde btw-aftrekposten. Heb je bijvoorbeeld meer dan 227 euro per werknemer of relatie uitgegeven aan personeelsvoorzieningen, giften en relatiegeschenken, dan kun je een deel van dit bedrag aftrekken bij de btw-aangifte. Aan het einde van het jaar zie je dan ook precies welke aftrekposten je wel of niet hebt.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *