Zutphen mag dan niet de grootste stad van Nederland zijn, uit historisch perspectief heeft de stad veel te bieden. Het is een oude Hanzestad, gelegen aan de IJssel met een beschermd stadsgezicht.
Staand aan de overkant van de IJssel heeft u een prachtig uitzicht op de stad.
Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt het wel de Torenstad van Nederland genoemd. Zutphen bezit wel 400 rijks- en 500 gemeentelijke monumentale panden. Het aantal middeleeuwse, vooral veertiende-eeuwse huizen is groot.
Een stadswandeling Zutphen is zeer de moeite waard. De organisatie ervan kunt u zelf doen, u kunt deze ook uit handen geven aan bijvoorbeeld Storytrail, een bureau dat daarin is gespecialiseerd.
 

Markante plekken bekijken tijdens stadswandeling Zutphen

 
Wandelend in Zutphen ademt u nog haar oude geschiedenis. De stad heeft zich in de Middeleeuwen veelvuldig moeten verdedigen. Natuurlijk is veel verdwenen, maar resten van vestingwerken zijn nog steeds te zien. U bezoekt tijdens uw stadswandeling Zutphen de Drogenapstoren, een inmiddels dichtgemetselde oude stadspoort en de Bourgognetoren, een geschutstoren met 4 meter dikke muren. Veel statige, oude panden treft u aan bij de Groen -, de Hout – en de Zaadmarkt. Zutphen laat tijdens een stadswandeling Zutphen nog steeds zien hoe welvarend ze ooit was.
 

Bijzonderheden over stadswandeling Zutphen

 
De stad telt ongeveer 40.000 inwoners, en de oude stad nog minder.
Maar toch zal het u weinig moeite kosten er een dag door te brengen die geen moment verveelt.
Een stadswandeling Zutphen met gids kost u ongeveer €5,- per persoon en duurt ongeveer anderhalf uur. Met gids ziet en hoort u meer. De plaatselijke VVV informeert u graag.
Maar uiteraard kunt u een wandeling met een stadsplattegrond ook zelf maken. Een combinatie met een stadswandeling Deventer is misschien te maken, maar het programma wordt dan wel druk.Stadswandeling zutphen

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *