Heeft u maandelijks hoge kosten voor uw zakelijke energie? Dan wilt u hier natuurlijk wat aan doen. Begin bijvoorbeeld met uw personeel. Laat hen bewust worden van het energieverbruik. Er zijn namelijk veel apparaten die vaak aan staan, maar niet gebruikt worden. Zorg er daarom voor dat uw personeel bewust omgaat met uw zakelijke energie van Gazprom Energy.

Hoe verander ik het gedrag van mijn personeel?

Er zijn onderzoeken geweest die uitwijzen dat wanneer u het gedrag van het personeel verandert, dit een besparing tot bijna 8% kan opleveren. Dit is natuurlijk makkelijk geld verdienen. Ook vergt het helemaal geen financiële investeringen om dit te bereiken. Het personeel moet namelijk hun gedrag aan gaan passen, zodat ze gewend raken aan een nieuwe manier van energieverbruik. Dit kunt u bereiken door een voorlichting te geven waarbij iedere werknemer aanwezig is. In deze voorlichting kunt u vertellen hoe het energieverbruik nu is en door welke simpele handelingen het kan worden verminderd. Het komt namelijk vaak voor dat lampen aanstaan in ruimtes die op dat moment niet gebruikt worden. Dit geldt ook voor de verwarming of apparaten die ingeplugd zijn. Er bestaat namelijk zoiets als sluipverbruiker. Sluipverbruikers zijn apparaten die energie verbruiken als ze niet gebruikt worden, maar wel ingeplugd zijn. Maak uw personeel dus bewust van het feit dat wanneer iets niet gebruikt wordt, de stekker uit het stopcontact getrokken moet worden om energie te besparen.

Apparaten

Er zijn veel apparaten die energie verbruiken ook als ze niet gebruikt worden. Dit is natuurlijk zonde van het geld. Vooral als het apparaat de hele dag aan staat en maar enkele keren gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan printers of een fax. Wanneer een laserprinter op stand-by staat verbruikt deze nog 75% van het totale verbruik. Zet deze daarom helemaal uit. Dit is niet alleen goed voor uw zakelijke energierekening, maar dit is ook goed voor de levensduur van het apparaat. Wanneer u een apparaat aanschaft, kijk dan van tevoren of het over een keurmerk beschikt. Wat ook een oplossing zou kunnen zijn, is om uw bedrijf meer te digitaliseren.

Het gebruik van laptops een pc’s

Laptops en pc’s zijn niet meer weg te denken bij bedrijven. Deze zijn namelijk noodzakelijk bij het kunnen uitvoeren van het werk. Ook hierop kunt u besparen. Als eerst moet u kijken of een pc of laptop energiezuinig is. Stel deze vervolgens op de meest optimale manier in, zodat u ook energie kunt besparen. Denk hierbij aan een zuinige modus. Uw laptop of pc schakelt dan sneller over naar stand-by als deze niet wordt gebruikt. Stand-by is beter dan slaapstand, want dat laatste verbruikt tot ongeveer 50% meer energie.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *