Wanneer je op zoek bent naar een mooie aankleding voor je muur en je fan bent van het werk van de oude meesters zul je allicht denken dat je vrij duur uit bent. Gelukkig is dit helemaal niet het geval. Er zijn tegenwoordig zal opties om aan je kunst te komen, zonder dat je de hoofdprijs betaald. Dan heb ik het uiteraard niet alleen maar over namaak schilderijen. Dit soort schilderijen zijn namelijk vaak nog veelte duur. Zeker wanneer je een hele goede wilt hebben. Gelukkig is er nog een alternatief. Dit alternatief komt in de vorm van posters.
Dan denk je misschien: ‘posters? Dat zijn toch die dingen die ik vroeger in mijn kinderkamer had hangen?’, en ja dan heb je niet helemaal ongelijk. De posters waar ik het over heb, worden echter steeds beter en mooier en zijn daardoor vaak niet van echt te onderscheiden. Doordat het beeld van de oude meesters dusdanig oud is, zijn deze echter vrij gegeven en mag iedereen ze zomaar gebruiken. Dit zorgt ervoor dat er een boel cowboys op de markt zijn. Daarom hieronder twee tips waar je op moet letten bij het kopen van kunst posters.

Kijk naar de kleuren

De schilderijen van de oude Nederlandse Meesters zijn groot geworden door hun kleurgebruik. Dan moet dit natuurlijk ook wel terugkomen in de poster. Zorg er daarom voor dat je goed kijkt naar de kleuren en vraagt naar de gebruikte kleurencodes.

Kijk naar de afmetingen

De afmetingen zijn ook belangrijk, het mooiste is natuurlijk wanneer een poster exact dezelfde maat is als het origineel. Hierdoor kun je het schilderij namelijk prachtig inlijsten.

Veel plezier met je kunst aan de muur zonder hoge kosten

Wij wensen je ontzettend veel plezier bij kopen van je kunst poster.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *