Klein, donzig, schattig. Toen U dit las dacht U waarschijnlijk gelijk aan kuikentjes. Iedereen is er wel verliefd op, met name kinderen zijn er gek op. Wanneer U en eventueel uw kinderen helemaal weg zijn van de kleine diertjes dan zit er meer aan ding op: kuikens kopen! Elk jaar zijn er vanaf Maart verschillende kuikentjes te koop van verschillende rassen. Naast dat het U en uw kinderen veel geluk en plezier brengt zijn er nog meer voordelen.
 

De voordelen van kuikens kopen

Naast dat het U en uw kinderen natuurlijk veel geluk en plezier op brengt zijn er meerdere voordelen aan kuikens. Doordat de dieren al vanaf jongs af en aan bij U en uw gezin zijn, zullen zij later veel beter tam gemaakt zijn. Ze zijn dan namelijk al gewend en zal alles makkelijker gaan dan bij oudere kippen.
 
Verder hebben kuikens ook nog niet veel ruimte nodig, dus kunt U ze ook binnen houden. Wanneer U van plan bent om ze voor een hele lange tijd te houden, maar heeft U niet veel ruimte, dan is het aan te raden om voor de kriel rassen te kiezen.
 

Aandachtspunten van het kuikens kopen

Het is natuurlijk belangrijk om op te letten wat voor ras U koopt. De kriel varianten zijn bijvoorbeeld erg ideaal om te houden op kleinere oppervlakte. Deze soort is tot vijf keer kleiner dan normale rassen en eet ook 70% minder.
 
Verder is het ook belangrijk om de juiste artikelen te hebben voor wanneer U de kuikens gaat houden. Zo is het belangrijk dat U een goede warmtebron heeft om de diertje warm te houden. Denk hierbij aan een warmtelamp of kunstmoeder. Een goede kooi is dan ook belangrijk met ronde hoeken! Het kan voorkomen dat de diertjes in paniek rondrennen en misschien verstikken in de hoeken. Vanzelf sprekend is ook dat de dieren elke dag vers eten en drinken krijgen en het hok regelmatig verschoond wordt.
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *