facingskostenDit artikel gaat over kosten van facings en de verschillen die er bestaan. Wij hopen je hiermee een duidelijke uitleg te geven.

Facings

Facings zijn dunne schildjes die worden geplaatst over de eigen tanden om het gebit er mooier uit te laten zien. Mensen die ontevreden zijn over de kleur, formaat, stand, vorm en/of lengte van de tanden kunnen facings over hun tanden laten plaatsen om het gebit een verbeterde look te geven.
 

Kosten van Facings

Facingskosten zijn voor een groot deel afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt.
Facings van composiet zijn namelijk een stuk goedkoper dan porseleinen facings. Ook zijn de facingskosten afhankelijk van de tijdsduur die nodig is om de behandeling te voltooien.
 

kosten facings van composiet

Facings van composiet zijn goedkoper dan porseleinen facings.
Composiet facings kunnen namelijk zelfstandig door de tandheelkundige worden geplaatst. Ook de behandeling van de composiet facings is minder lang dan die van porseleinen facings, vaak kunnen composiet facings in 1 behandeling worden geplaatst. Gemiddeld zijn de kosten voor een composiet facing behandeling komt op zo’n € 100 tot € 300 euro.
kosten-van-facings

Kosten facings van porselein

Bij het plaatsen van porseleinen facings komt er meer kijken dan bij het plaatsen van composiet facings. Deze worden namelijk op maat gemaakt in een laboratorium, hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig voordat de facings kunnen worden geplaatst. Ook heeft de tandheelkundige meer werk aan het plaatsen van de porseleinen facings omdat de eigen tanden geslepen moeten worden voordat de facings kunnen worden geplaatst. De kosten voor het plaatsen van porseleinen facings komt gemiddeld op € 300 tot € 1000 euro per behandeling.
Het plaatsen van facings wordt vrijwel altijd gezien als een cosmetische ingreep en wordt daarom meestal niet vergoed door de verzekering.
 

Voor- en nadelen van composiet t.o.v. porselein

Alles heeft zijn voor- en nadelen. Zo zit er ook verschil tussen composiet en porselein.

Voordelen composiet:

 • Goedkoop
 • Tandarts kan het direct uitvoeren

Nadelen composiet:

 • Composiet vaak iets boller
  Kan gaan verkleuren na verloop van tijd
  Glans gaat er op den duur van af

Voordelen porselein

 • Duurzamer
 • Niet gevoelig voor verkleuringen
 • Behoudt de glans

Nadelen porselein

 • Kostbaarder
 • Langere levertijd

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *