De verf van koopmans moet je mee geverfd hebben om een oordeel te kunnen vellen. Producten moeten eerst getest worden. Ik zal je uitleggen waar je op moet letten. Ik ga uit vanaf het begin dat je gaat schilderen en een paar jaar daarna. Zo krijg je een reëel beeld van een product. Dus het is langdurig testen en kijken wat het in de toekomst doet. Dan pas kun je een redelijk oordeel geven en het eventueel aanbevelen. Tenminste zo is het met deze verf.
Koopmans verf heeft een bolle glans.
Het is altijd mooi om te zien wanneer je schilderwerk een uitstraling heeft. Vooral als de zon schijnt en je ziet die weerspiegelingen. Op het moment dat je de verf aanbrengt zie je dit nog niet meteen. Na verloop van uren zie je dat de glans er langzaam op komt. Wij als schilder drukken dat uit als een bolle glans. Nu is het belangrijk dat deze glans lang blijft op je schilderwerk. Als het na minimaal 5 jaar nog steeds glimt kun je zeggen dat dit een verf is met een langdurige bolle glans.
Vloeien en uitstrijken van deze verf.
Wanneer het voorwerk goed is uitgevoerd kun je beginnen met het schilderen. Hoofdzaak is dan dat je de verf goed door roert voordat je begint met het schilderen. Wanneer je de kwast een derde in de verf dompelt en op het oppervlak brengt voel je meteen dat de verf van koopmans niet trekt aan je kwast. In het schildersjargon spreekt men van hij strijkt mooi weg. Met koopmans verf zie je weinig druipers. Dit komt door die vloeiing. Uiteraard is het ook belangrijk dat je deze verf goed verdeeld.
Duurzaamheid van koopmans.
De duurzaamheid is het vaak het punt van zo’n verf. Dit betekent dat de verf zich goed houd. Als de koopmans verf na jaren nog goed in tact is kan je spreken van een lange duurzaamheid. Goed in tact wil zeggen dat er zich geen barsten of scheuren in het oppervlakte voorkomen. Je ziet wel eens dat de verf gaat afbladderen. Op dat moment is de duurzaamheid afgelopen en zul je opnieuw de verf moeten opzetten.