We hebben het allemaal wel eens mee gemaakt gok ik zomaar. Uw kind wilt een lief klein konijntje. Maar wilt u dat zelf wel? Konijnen houden vergt namelijk aardig wat aandacht van de familie. En vergeet niet dat het voor konijnen wenselijk is een maatje te hebben. In dit artikel vertel ik u graag meer over waarop gelet moet worden met het konijnen houden en wat er bij komt kijken.

Konijnen houden en huisvesting

Om te beginnen wil ik terug komen op wat ik zojuist zei. Konijnen vinden het wenselijk een maatje te hebben. Dat is omdat konijnen kuddedieren zijn. Ze zijn dus gewend met meerdere konijnen samen te zijn.
Dat brengt mij op mijn volgende punt. De huisvesting van uw konijn. Gezien de kans uiteindelijk groot is dat u er twee aanschaft is een konijnenhok ook van belang. Let daarbij op de afmetingen en dat ze niet constant in elkaars nek hijgen. Geef ze daarom de ruimte. Het is ook belangrijk dat ze goede afstandjes rond kunnen dartelen in een afgezet stuk gras bijvoorbeeld. Dat is goed voor hun beweging. Dierenhandel Hoogendoorn adviseert u graag wat voor u en uw tuin de beste oplossingen zijn voor het konijnen houden.

Voeding en verzorging

Voor konijnen is het belangrijk veel vezels binnen te krijgen uit de voeding. Het zijn namelijk ook planteneters, zorg dus dat ze via vezelrijke planten aan hun behoeften komen. Belangrijk is dan ook dat er een onbeperkte hoeveelheid hooi beschikbaar is voor de konijnen. Dierenhandel Hoogendoorn biedt hiervoor ook een combinatie van de conditiekorrel en voedingsbriketten. Deze supplementen zorgen voor voldoende voedingsstoffen.
Qua verzorging is het belangrijk minimaal iedere twee maanden de nagels te knippen. Ook het letten op het niet te lang worden van de tanden is belangrijk. Bij sommige is het van belang er op te letten dat de vacht niet gaat klitten bij het konijnen houden.

Contact

Wilt u meer weten over het houden van konijnen of wat u hiervoor nodig heeft? Neem dan snel contact op met Dierenhandel Hoogendoorn voor meer informatie of bezoek de website!

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *