Een konijn verzorgen lijkt misschien moeilijk, maar geen nood, het is eigenlijk vrij eenvoudig wanneer je weet wat je moet doen! Het verzorgen bestaat een aantal dingen die je moet doen. Uiteraard moet je wel secuur zijn met wat je doet. Het gaat natuurlijk wel om een levend wezen. In dit artikel lees je wat en hoe je het moet doen om zo goed mogelijk voor het dier te zorgen!
 

Een konijn verzorgen begint bij een goede huisvesting

Wanneer je je konijn hebt opgehaald, is het belangrijk dat het dier een goed hok heeft. Het is dan belangrijk om het hok zo te maken dat het dier beschermt is tegen het weer. Zo moet het een plek hebben om droog kunnen zitten de regen en beschut tegen de wind. Ook is het belangrijk dat het dier beschermt is tegen de zon. Het moet dus een plek hebben met voldoende schaduw.
 

Goede voeding is belangrijk bij een konijn verzorgen

Een goede voeding is belangrijk om het konijn gezond te houden. Van origine zijn konijnen herbivoren, wat inhoud dat ze voornamelijk planten eten. Zo is het dan dus ook belangrijk dat zij voldoende beschikking moeten hebben tot vers hooi. Hier bestaat hun voeding dan ook grotendeels uit. Daarnaast vinden de dieren het ook lekker om verse wilgentakken te eten. Dit is dan ook aan te raden om toe te voegen in de voeding. Het is al helemaal ideaal om ook de zogenaamde conditiekorrel toe te voegen. Deze korrels bevatten eens stof die erg voedzaam is voor de dieren.
 

Konijnen hebben gezelschap nodig

Konijnen zijn hele sociale dieren. Het is daarom ook belangrijk om de dieren in paren te kopen. Op die manier hebben ze altijd gezelschap en zal de levenskwaliteit bevorderen. Konijnen kunnen namelijk last krijgen van eenzaamheid, maar door een tweede konijn aan te schaffen zullen ze dit niet hebben.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *