Een groot deel van Nederland drinkt elke morgen een kop koffie bij het ontbijt of drinkt de hele dag koffie op kantoor / de universiteit. De cafeïnehoudende drank heeft een typische smaak en het zorgt ervoor dat je tijdens werkzaamheden alert blijft. Braziliaanse onderzoekers claimen echter dat het drinken van koffie ook tandbederf voorkomt.
Overigens zouden niet alle soorten koffie goed zijn voor de mondhygiëne. De onderzoekers leggen uit dat bepaalde typen koffiebonen een antibacteriële werking hebben. Onder meer de Coffea Canephora bleek een bacteriën, die tandplak veroorzaken, tegen te gaan. Veel consumenten zullen echter niets van deze bijwerking afweten.
Koffiebonen bevatten sterke antioxidanten zoals polyfenolen en die zouden verantwoordelijk zijn voor het positieve effect op de tanden, aldus de wetenschappers. Er zullen nog meer onderzoeken volgen die gaan aantonen of deze aanname klopt. Te veel koffie blijft echter nog altijd ongezond. Het kan vlekken op de tanden veroorzaken en de zuurgraad in de mond aantasten.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *