De geschikte vakman kiezen

Ieder werk heeft andere moeilijkheden, en de juiste kennis is dan ook vereist om klussen tot een goed einde te brengen. Beroep doen op de juiste vakman is de beste manier om klussen van elke aard te vervolledigen: een specialist weet immers precies waar gelet op moet worden. Of het nu gaat om een timmerklus, metselwerk of schilderwerken, de volgende vakmannen weten precies waar ze mee bezig zijn.

Wat doet een timmerman

Timmerman is een ruim begrip, maar over het algemeen weet deze alles over houtwerk. Hij kan zowel in nieuwbouw als bij renovaties ingeroepen worden, waar problemen zoals een lek in het dak of moeilijkheden met kozijnen in een mum van tijd worden opgelost. Een dergelijke specialist heeft al het nodige gereedschap om elk werkje tot in de kleinste details goed uit te voeren of zaken te herstellen. Aftimmeren, een plafond maken van gipsplaten en kleine en grote ‘houtrotwerken’ maken eveneens deel uit van de diensten die deze professional kan bieden.

Wat doet een metselaar

Een metselaar – de naam zegt het zelf – metselt stenen aan elkaar en voegt deze, maar ook ouder metselwerk herstellen en zelfs beton leggen maken deel uit van de job. Metselaars zijn actief bij haast elk bouwwerk en gaan op verschillende, vaak complexe manieren te werk om verschillende effecten te bereiken. Elk bouwwerk vraagt immers een andere aanpak, en metselaars baseren zich op werktekeningen om te weten welke stenen, gereedschap en specie gebruikt moeten worden. De fundering leggen, lijnen uitzetten en hoeken berekenen maken allemaal deel uit van de uitdaging van deze professionals.

Wat doet een stukadoor

Een stukadoor is een vakman die stucwerk (of sierpleister) aanbrengt op muren en plafonds van gebouwen om deze egaal te maken. Zo worden elementen als beton of lelijk ogende stenen bedekt met een mooier interieur en een betere bescherming van de onderliggende materialen als gevolg. Hiervoor worden gereedschappen gebruikt zoals een raapbord en specie, die met een houten spaan op de muren aangebracht wordt. In nieuwbouw gebeurt het aanbrengen vaak automatisch.

Wat doet een schilder

Een schilder voert allerlei grote en kleine schilderwerken uit, maar het beroep is veelzijdiger dan meestal wordt gedacht. Zo herstelt deze vakkundige ook dingen, neemt onderhoud op zich en zorgt voor diverse soorten muurbekleding. De hoofdbezigheden van deze specialist zijn echter sausen (een steenachtige ondergrond verven), lakken (de muur beschermen tegen invloeden van buitenaf) en spuiten (waarbij de muurverf gelijkmatiger op de muur wordt aangebracht).

Voor ieder werk een andere specialist

Geen enkel werk is hetzelfde, en juist daarom is een groot aanbod aan specialisten zo belangrijk: bij vernieuwingen en bouwwerken komt immers heel wat kijken, en een professionele hand is dan ook een onmisbaar aspect.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *