Er zijn meerdere technieken om kleding te bedrukken. In dit artikel kunt u lezen over de meest gebruikte technieken. De keuze van de techniek is vaak afhankelijk van onder meer de achtergrond, de oplage en de hoeveelheid kleuren. De gewenste uitstraling speelt ook een belangrijke rol. De keuze van de techniek kunt u overlaten aan de experts van Merchandising Concepts.

Zeefdruk

De meest gebruikte techniek om kleding te bedrukken is de zeefdruk techniek. Dit is een zeer duurzame techniek met full color mogelijkheden, maar wordt pas interessant bij grotere aantallen. Het liefst 15 of meer.
De zeefdruk techniek wordt gebruikt voor het drukken van afbeeldingen of logo’s op kledingstukken als hoeden, jassen, T-shirts en sweaters, maar ook op kunststof, papier, textiel en metaal. Echter zit het verschil niet in het drukproces, maar in de soorten inkt die gebruikt worden, met de voorwaarde dat het basismateriaal vlak moet zijn.
Het proces is vrij eenvoudig, de inkt wordt als het ware door een gaasje gedrukt. De druk kan in één of meer kleuren handmatig, automatisch en halfautomatisch.
Een full color afbeelding kan door middel van zeefdruk worden gedrukt op een witte achtergrond. De juiste kleur wordt gewonnen door het mengen van de basiskleuren, dit zijn: cyaan, magenta, geel en zwart. Op een donkere achtergrond wordt de gewenste kleur gescheiden in meer specifieke kleuren met een witte basis laag. Door deze heldere kleuren wordt het beeld scherper.

Flexdruk

Flexdruk is een drukvorm die vooral geschikt is voor sportkleding. Het wordt gebruikt op een glad, glanzend oppervlak en is erg duurzaam.

Speciale flexdruk

Voor een glad en glinsterend oppervlak.

Transferdruk

Transferdruk is een vorm van zeefdruk, maar hierbij wordt de bedrukking eerst in spiegelbeeld op papier aangebracht om vervolgens op de kleding afgedrukt te worden. Dit kan erg effectief zijn als de bedrukking klein is, maar er in de nabije toekomst nog volgende orders met dezelfde bedrukking kunnen volgen.

Flockdruk

Een bedrukking die erg als een fluweel laagje aanvoelt. Verkrijgbaar in drie kleuren.

Digitale druk

Een druk die erg effectief werkt met foto’s. Dit kan echter enkel goed werken op lichte kleding gemaakt van polyester.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *