Klassieke verlovingsringen
Een verlovingsring gebruik je om de liefde te verklaren aan je toekomstige partner. Het is een ring waarbij de drager laat zien verloofd te zijn. De verlovingsring is een ring die vaak één grote edelsteen bevat, welke het middelpunt van de ring vormt. Een klassieke verlovingsring is hier geen uitzondering van. Klassieke verlovingsringen worden gekarakteriseerd door een grote edelsteen, dat vaak een diamant is. Een klassieke verlovingsring gebruikt klassieke edelmetalen, het meest populaire edelmetaal dat voor deze ring gebruikt wordt is goud.
Soorten klassieke verlovingsringen
Klassieke verlovingsringen zijn, zoals de naam al zegt, klassiek. Dit houdt in dat de verlovingsringen een traditionele vorm hebben, welke door velen gewaardeerd wordt. De klassieke verlovingsring heeft een grote aantrekkingskracht en wordt zowel in wit goud als in geel goud uitgebracht. De klassieke verlovingsringen worden vaak met diamanten uitgerust. De verlovingsring kan geheel omringd worden door diamanten, of er kan een enkele gebruikt worden. In beide gevallen zal er één diamant aanzienlijk groter zijn dan de rest. De slijpvorm en de zuiverheid van de diamant spelen een grote rol in de schittering van de steen. Hoe helderder en hoe ‘witter’ de diamant, hoe meer deze waard is. Briljant en prinses zijn de meest voorkomende slijpvormen. De Briljant heeft een ronde vorm en de prinses is vierkant van vorm. Door de juiste zetting komt de slijpvorm het beste naar voren toe, waardoor de ring geweldig zal schitteren.
Verschil tussen klassieke verlovingsringen en klassieke trouwringen
De termen verlovingsring en trouwring worden wel eens door elkaar gehaald. Er zit echter wel een groot verschil in. Waar een trouwring het huwelijk vast stelt, kondigd de verlovingsring een huwelijk aan. Wanneer je je partner ten huwelijk vraagt, zul je hem/haar eerst een verlovingsring aanbieden. Dit is ook de reden waarom een verlovingsring meer opvalt, zodat jullie liefde voor elkaar voor iedereen duidelijk is.

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *