Kippen, hele gezellige dieren om in de tuin te houden voor bijvoorbeeld wat meer gezelligheid, voor het verkrijgen van verse eieren of juist allebei. Het geeft niet om welke reden U ze wilt, kippen houden is voor iedereen!
 

Kippen houden begint bij een goed verblijf

Het is, net zoals bij alle dieren, om een goed verblijf te maken voor de kippen. Het begint er bij dat ze tegen elke weer soort beschermt moeten zijn. Dus beschermt tegen heftige windvlagen, regen, zon, noem het maar op. Naast dat het onprettig is voor de dieren om continue in barre weersomstandigheden te moeten verblijven, is het ook nog eens niet bevorderlijk voor de gezondheid voor de kippen. ’s Nachts moet het voor de dieren ook mogelijk zijn om ergens te kunnen slapen waar indringers niet kunnen komen. Denk hierbij aan een nacht verblijf.
 

Het kippenhok

Zoals net gesteld is bij het kippen houden erg belangrijk om een goed hok te hebben. Men heeft de veronderstelling dat deze hokken erg duur zijn maar dit hoeft echter niet! De hokken zijn ook beschikbaar als bouwpakket. Op deze manier wordt er veel geld bespaard aangezien de montage door U zelf wordt gedaan. De hokken worden dan in de vorm van een bouwpakket aangeleverd. De montage is vrij gemakkelijk dus zult U hier geen hinder aan beleven.
 

Diverse soorten kippen houden

Wanneer U kippen wilt houden, is het belangrijk om te weten dat er meerdere soorten kippen gehouden kunnen worden. Elk ras heeft zijn eigen eigenschappen en kenmerken. Veelal wordt er alleen onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde “grote kippen” en “krielkippen”. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de hoeveelheid ruimte die ze nodig hebben en het voedsel. De “krielkip” is bijvoorbeeld drie tot vijf keer kleiner dan de normale, grote kip en eet tot 70% minder voedsel.
 
 

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *